Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2016-06-13
Mycket har hänt de senaste månaderna, men tiden har inte räckt till för att uppdatera hemsidan.

I april flyttade Jenny, Palle, Nim och hundarna till San Francisco, och i maj kom även katterna efter.

Göran och Gretes katt Märtha försvann en dag i början av april och hittades senare död i diket på andra sidan vägen, förmodligen påkörd av en bil. Bor man på landet så hör det till en katt, så Findus flyttade in. Han kommer från ett katthem i Göteborgstrakten och hade bott i flera olika hem innan han hamnade i Hällby, där han kommer bli kvar. Han är en väldigt busig kattunge som har funnit sig väl till rätta bland hundarna.

Den 17 april flyttade Tia, Thorsvi Hazelburn, till Hällby. Tia är Gretes hund och kommer att efterträda Holly, både som apportör på jakterna och förhoppningsvis även som avelstik.


I juni var det dags för årets tredje nytillskott i familjen, denna gång en mänsklig sådan. Nims lillebror Pax föddes den 2 juni. Hela familjen mår bra.2016-02-23
Nytt år och hemsidan har varit väldig eftersatt på sista tiden, vi har helt enkelt inte så mycket på gång just nu.

En rolig nyhet finns dock att berätta, i söndags så tog Rebel och Jenny sitt tredje förstapris i lydnadsklass elit, och Rebel kan där med tituleras sig SE LCH Quinline's I'm A Rebel.

2015-10-31
Lite tråkigare nyheter denna gång, Etta har fått flytta till ett nytt hem. Hon var bland annat tilltänkt som avelshund, men har ju tyvärr C på höfterna, så det satte stopp för den karriären. Hon har flyttat till Kungsör där hon fått två flattekompisar. Vi har fått rapporter om att det går jättebra, hon har redan varit med på flera jakter och skött sig utmärkt. Tråkigt framförallt för Grete såklart, men vi önskar Etta och hennes nya matte och husse all lycka i fortsättningen!

2015-09-17
Hösten är här och jakterna är i gång till vår och hundarnas glädje. Mycket har hänt sedan sist. Den sista valpen ur Rebels kull, Morriz (Q. Memento Mori), är röntgad med samma resultat som sina syskon, A och ua! Skönt och roligt för både oss och valpköparna.

Linda och Lupus har varit ute på agilitybanorna under sommaren, och Lupus kan nu lägga två nya titlar till samlingen AGD1 (agilitydiplom 1) och AGDH1 (agilitydiplom hopp1). Stort grattis! Det har även blivit start på både lydnads- och jaktprov för dem, men där gick det tyvärr inte lika bra.

Juni har MH-beskrivits och resultatet blev ungefär som förväntat. Hon gillar att leka, är inte särskilt rädd av sig och avreagerar snabbt. Blev ganska arg på spökena, men det gick över så fort hon såg att det var människor. Skotten var inga problem det heller.

Jenny och Rebel har tävlat lydnad ganska flitigt under hösten, och för två veckor sedan så tog de första ettan i elitklass på Knivsta BK. Nu är det "bara" två kvar till championatet. Fler tävlingar är inplanerade framöver.

2015-06-20
Nu är två av Rebels valpar ur senaste kullen röntgade, Juni (Q. Center Of The Universe) och Nisse (Q. The Black Halo). Båda med bästa resultat: A på höfterna och ua på armbågarna.

2015-06-10
Det är mestadels stiltje på nyhetsfronten under våren. Kamelotvalparna har fyllt ett år, så inom kort kommer det börja ramla in röntgenresultat, vi håller tummarna för att de ska vara bra.

Igår tävlade Jenny och Rebel lydnadsklass elit för första gången. Rebel gjorde det mesta som hon skulle, men pga ett litet missförstånd mellan matte och hund så blev det en nolla på rutan, och poängen räckte bara till ett andrapris. Första placering blev det dock ändå. Det blir fler tävlingar under sommaren, och då hoppas vi på att allt sitter.

2015-02-08
I helgen hade vi valpträff för Kamelot-kullen som nu är åtta månader. Alla tre valpar och pappa Memphis med hussar och mattar var med. Vi hade en jättetrevlig dag med lite träning i det fina (men kalla) vädret, och sedan lunch och fika. Tack allihop för att ni kom, det var jättekul att träffa er och valparna igen!


Jenny med Rebel och Juni, Eva och Memphis, Per och Sofia med Morriz, Lars och Lotte med Nisse, Grete

2015-01-14
Nytt år, som kunde börjat bättre för oss på hundfronten. Etta har blivit ett år och röntgades för en dryg vecka sedan. Resultatet blev inte det vi hoppats, fria armbågar men C på höfterna.

Annars händer inte så mycket just nu, vi har haft en välbehövlig vintervila både för hundar och människor.

Nyheter 2014
Nyheter 2013
Nyheter 2012
Nyheter 2011
Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005