Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2011-12-20
Häromdagen fick vi tråkiga nyheter. Hera, Quinline's Hera Hunter, har tyvärr fått somna in, endast sju år gammal. Hera hade stora problem med klåda pga allergi, och trots allergivaccin och andra behandlingar blev hon inte bättre. Beslutet togs då att låta henne slippa lida längre. Våra tankar går till hennes matte och husse.


Hera hösten 2011

2011-12-13
I helgen var det Stockholms Hundmässa, och på lördagen var vi där och stod i Labradorklubbens rasmonter. Cera fick stanna hemma i år, istället fick Fixa representera den äldre generationen. Dessutom var Lyra, Rebel och Millie med. Det var mycket folk och hundarna fick verkligen visa upp sina sociala sidor när de glatt hälsade på alla som kom förbi för att prata. Efter tre timmar i montern gick vi en sväng runt för att kolla in shoppingutbudet innan det var dags att åka hem. Väl hemma kollapsade hundarna och sov resten av kvällen, medans vi tvåbenta slappade i soffan.

2011-12-05
Hollys operation i onsdags gick bra och hon har återhämtat sig snabbt. Hon får såklart ta det lugnt i någon vecka till, men hon är pigg och vid gott mod.
Vintervädret lyser med sin frånvaro, så det blev en extra andjakt på Gesta i söndags. Millie, Rebel och Lupus var med och skötte sig mestadels bra. Millie blev dock lite het på slutet och knallade ett par gånger, så hon fick snällt sitta och titta på när de andra tog in de sista apporterna.

2011-11-25
Webmaster Jenny har varit på semester i Sydamerika i tre veckor, så det har varit dåligt med uppdateringar. Cera och Rebel var på kollo i Hällby under tiden. Varmt och skönt vi haft det, och vi kan konstatera att labrador inte bara är en vanlig ras i Sverige, utan även i Brasilien, Uruguay och Argentina.


Tre uruguyanska labradorer i en park i Montevideo.

Hemma i Sverige har det blivit ett par andjakter till för övriga delar av familjen. Holly har dock inte riktigt varit sig själv den senaste sista tiden, och efter ett besök hos veterinären har vi beslutat att ta bort hennes livmoder i nästa vecka. Hon har tidigare haft lite problem efter löp och ska inte ha några fler valpar, så det är säkrare att opera henne nu innan hon blir sjuk på riktigt. Förhoppningsvis piggar hon på sig snabbt efter operationen.


Holly väntar på att få apportera.

2011-10-31
Lyra och Millie var på utställning i Mjölby idag. Lyra gick i jaktklass, och fick priset sufficient, bland annat pga att hon lämnat det mesta av sin päls hemma. Millie ställdes i öppenklass och fick väldigt fin kritik, och priset very good.

2011-10-27
Rebel blev idag ögonlyst utan anmärkning.

2011-10-26
Några bilder från jakten i lördags finns nu här.

2011-10-23
Igår blev det and- och fasanjakt på Gesta. Vi var där med Holly, Millie, Fixa, Lyra och Rebel. Även Linda och Lupus var på plats, och Harry (som ju bor på Gesta) var med för passivitetsträning. Vädret var varmt och skönt för att vara slutet på oktober, och även om det kom ett par regnstänk på eftermiddagen så var det mestadels uppehåll, och vi blev ordentligt svettiga av att trampa runt i salix och på åkrar under fasanjakten. Alla hundarna jobbade på bra, vissa hade mer att göra än andra. För Rebels del var det första jakten som "vuxen", och hon skötte sig så fint i passiviteten att hon fick lov att hämta ett par änder på den andra såten. Både hundar och förare var ordentligt trötta när vi kom hem på kvällen. Stefan var med och fotade lite grann, bilderna kommer upp om ett par dagar.

2011-10-16
Göran och Millie startade på LRK Östras inofficiella jaktprov igår. Millie jobbade på bra och skrapade ihop till ett andrapris. Det var dock kallt i vattnet, så på kvällen fick hon vattensvans. Det är ju inte farligt, men gör ganska ont, svansen hänger och hon är ganska låg för tillfället. Tråkigt, men det är sånt som händer så här på hösten. Nu är det slut på prov för denna säsong, men några till jakter hade vi tänkt hinna med innan vintervilan.

2011-10-01
Idag har Rebel mentalbeskrivits på Solna-Sundbybergs BK. Hon skötte sig utmärkt och ungefär som matte förväntat sig: inga problem med tillgänglighet eller hantering, inga kvarstående rädslor, ingen direkt skärpa och inga problem med skott. Beskrivaren kommenterade efteråt att det är inte ofta man ser hundar med en så tydlig av- och på-knapp. Trevligt att höra! Bilder finns här.

2011-09-26
I strålande höstväder hölls Enköpingsprovet i helgen. På lördagen var Jenny och Grete var funktionärer och Göran och Millie startade i nkl. Provet fick tyvärr ett snabbt och snöpligt slut för deras del, då Millie inte ville hämta in truten på den andra vattemarkeringen. På söndagen var det Görans tur att vara funktionär, medans Hanna och Lyra startade. Lyra genomförde provet mycket bra och fick fin kritik, men orkade tyvärr inte hela vägen ut på söket, så de fick nöja sig med ytterligare ett andrapris. Trots den missade ettan var Hanna jättenöjd med Lyras arbete, och det är ju det som är huvudsaken!

2011-09-23
Vi håller tummarna för Trixa (Q. Last Drop Falls) som i veckan opererat bort en elakartad tumör från ena bakbenet. Operationen gick bra, men tumören satt olyckligt och en hel del muskulatur fick opereras bort, så Trixa är kvar på sjukhuset.Vi hoppas att hon snart får komma hem till sin familj igen, och att hon återhämtar sig efter operationen!


Trixa sommaren 2007.

2011-09-19
Igår var det dags för första andjakten för säsongen, i Västeråstrakten hos Ib och Shark. Grete och Göran var där med Holly och Millie. 15 änder blev skjutna och alla hundarna skötte sig bra. Shark var framförallt med för passivitetsträningen, även han fick prova på att hämta en and.

Till helgen är de dags för jaktprov i Enköping, Lyra och Millie ska starta i nkl. Tanken var att även Rebel skulle starta, men hon började löpa i förra veckan så det var bara att lämna återbud.

2011-09-04
Åsa och Valter tävlade högre klass spår igår, och det gick så bra att de nu är uppflyttade till elitklass. Grattis!

Jenny och Rebel har spenderat dagen på Lilla Träskaten på kurs för Guy Bennett. Det blev en lång dag med mycket bra träning, nu har både hund och matte kollapsat i soffa respektive korg.

Hanna, Stefan och Maya har köpt sig ett hus och flyttat ut på Vikbolandet. Mer plats både inne och i trädgården, och skogen med fina träningsmarker precis inpå knuten. Deras nya adress finns på kontaktsidan.

2011-08-14
Linda och Lupus har varit och tävlat lydnad igen, den här gången var det en dubbeltävling med en tävling på förmiddagen och en på eftermiddagen. Upplägget verkade passa dem bra, resultatet blev nämligen dubbla första pris, 181,5 poäng på förmiddagen och fantastiska 194 poäng på eftermiddagen. Lupus kan därmed titulera sig LP1 LP2 Quinline's Stop Stop Stop. Stort grattis!

2011-08-13
Dagen har spenderats på Labradormästerskapet som LRK Östra anordnade i Bro. På förmiddagen gick de hundar som "bara" skulle vara med på working test, och på eftermiddagen de som skulle vara med på både WT och söndagens utställning (och då tävlar om mästerksapstiteln). Grete och Göran var funktionärer på walk-up-rutan, Jenny och Rebel startade i nkl på förmiddagen, och Rebels WT-premiär gick riktigt bra. 85 poäng och en fjärdeplacering blev resultatet. På eftermiddagen fick Rebel sitta i bilen medans Jenny bytte av en annan funktionär som skulle starta i mästerskapet. Det blev en lång dag med mycket väntan, men vädret var fint så det var inte alltför plågsamt.

2011-07-30
Bilder från förra helgens FART-test finns nu i galleriet.

2011-07-28
Hanna, Lyra, Göran och Millie startade på LRK Östras jaktprov i Rimbo idag. Lyra gjorde ett bra arbete och fick fin kritik, men tyvärr strulade det med avlämningarna precis som sist, så resultatet blev även denna gång ett andrapris. Millie skötte sig bra fram till söket där hon enkelt lokaliserade alla vilt, men tyvärr valde att lämna några av dem, så något pris fick de inte idag.

2011-07-27
I söndags fortsatte vi med FART-test av Rebel, Kalev (Acceptkullen), Lyra och Lupus (Hollieskullen). Även Ella från Acceptkullen skulle ha varit med, men hon hade tyvärr lyckats skära upp sin tass tidigare i veckan, så hon var hemma och kurerade sig. Bilder från helgen kommer inom kort.

2011-07-23
Linda och Lupus ligger i. Start i lydnadsklass 2 idag, 180 poäng, första pris och delad förstaplacering. Stort grattis! Ni är så duktiga!

Vi har tillbringat dagen med FART-test på Sörmlands Hundskola, idag var det Harry och Shark från Acceptkullen som testades. De båda bröderna var väldigt lika i sina reaktioner, spännande att se. Imorgon fortsätter vi med Rebel och Kalev från samma kull, samt Lyra och Lupus från Hollies-kullen.

2011-07-19
Sommar och semester betyder mycket tid för hundträning. I förra veckan var Jenny och Rebel på jaktkurs på Gesta Gård för Håkan Johanzon och Karina Sellén. Arrangörer var Agneta och Lasse Berg som också var med på kursen med sin Harry (Q. Restless And Wild). Det var två mycket trevliga och lärorika dagar på Gestas mycket fina marker. Kameran blev tyvärr kvar hemma, så några bilder blev det inte.

2011-07-09
Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) har varit och tävlat lägre klass spår idag, med den äran. Uppflyttning till högre och en andra placering blev resultatet. Grattis!

2011-07-02
Röntenresultaten för de sista fem hundarna i Acceptkullen dök upp på SKKs hunddata idag. Rebel (Q. I'm A Rebel), Harry (Q. Restless And Wild) och Kalev (Q. Ahead Of The Pack) hade A höfter och ua armbågar, härligt! De övriga två resultaten var inte lika roliga: Shark (Q. Fast As A Shark) A höfter men tyvärr 2 på armbågarna, och Sam C höfter och ua armbågar. Det är alltid tråkigt när hundar får anmärkningar på röntgen.. Stort tack till alla våra valpköpare för att ni är så duktiga och röntgar era hundar!

Rebel gjorde idag provdebut på LRK Östras dummyapportering. Det är en inofficiell tävling för hundar som inte startat på jaktprov, och är lite liknande ett working test, men med annorlunda poängsättning. Rebel skötte sig bra och löste uppgifterna på alla fem stationer på ett sätt som matte var mycket nöjd med!

2011-06-30
Idag är det 15 år sedan vår andra kull, b-kullen, föddes. Flera av dem finns inte med oss längre tyvärr, men vår egen Cera hänger fortfarande med. Hon blir firad med tårta ikväll. Grattis!

2011-06-26
Idag fyller vår f-kull tio år. Grattis till Zorro, Siri, Brasse, Flax, Aramis, Bella och vår egen Fixa!

2011-06-24
Glad midsommar! Vi fick en trevlig midsommarpresent i form av det första röntgenresultatet från Accept-kullen. Ella, Q. Seawinds, har HD A och ED ua. Bästa möjliga resultat alltså!

Vi fick ett snabbt besök av Micke och hans grand danois Spike idag. Cera, Holly och Millie var måttligt intresserade, men Rebel tyckte han var jätterolig och gjorde sitt bästa för att få igång honom att leka, trots storleksskillnaden. Efter en stund lyckades hon också:


Kom igen! Lek med mig!


Okej då!

2011-06-21
Jag missade ju halva uppdateringen igår, vi har nämligen haft besök av Kalev (Q. Ahead Of The Pack) under helgen. Hans matte och husse hade fullt upp med sin flytt, så Kalev fick komma på semester till Hällby i ett par dagar. Det var trevligt att ha honom här och få lära känna honom lite bättre, han är en trevlig hund med mycket energi. Den första dagen tyckte han det var väldigt spännande med de andra hundarna, och framförallt Lyra tyckte han var pest som inte lämnade henne ifred, men han lugnade sig snart och smälte in i gänget.

På söndagen passade vi på att viltspåra med unghundarna i spöregnet. Millie, Rebel och Kalev som bara spårat någon gång tidigare fick varsitt lite kortare spår på runt 150 m, som de alla klarade utan större problem. Lyra fick ett anlagsspår och även det gick bra. Förhållandena var inte de lättaste, men med lite mer träning ska det nog bli duktiga spårhundar allihop. Som avslutning fick Cera gå ett de korta spåren, sen var både vi och hundarna ordentligt blöta och trötta.


Syskonen Rebel och Kalev är väldigt lika varann.

2011-06-20
Idag var det röntgendags för fyra av sex valpar i Acceptkullen, Harry (Q. Restless And Wild), Kalev (Q. Ahead Of The Pack), Shark (Q. Fast As A Shark) och Rebel (Q. I'm A Rebel) röntgades av dukiga Maria hos Din Veterinär i Enköping. Nu återstår någon veckas väntan innan svaren dyker upp hos SKK.

2011-06-14
Idag skickar vi ett grattis till Acceptkullen som fyller ett år!

En del har hänt sedan sist, den 4 juni hade kennel Thorsvi exteriörbeskrivning, Inger Boström stod för beskrivandet. Göran var där med Millie (Thorsvi Littlemill), men även Lyra (Q. Yes I Will) och Lupus (Q. Stop Stop Stop) fick vara med på ett hörn.

I förra helgen var Grete och Holly på kurs på Lilla Träskaten för Bolly Ronacher och Kicki Pilenås. Det var en mycket lärorik (men varm!) helg, och de fick med sig en hel del bra idéer och inspiration hem.

2011-05-13
Bilder från vattenträningen förra lördagen finns nu i fotoalbumet. Det var Rebels första kontakt med vatten sedan förra sommaren, och hon var mycket skeptisk i början. Det gav dock med sig, och efter en stund kom hon fint in med både dummies och vilt. Simtekniken behöver tränas upp, hon simmade på typiskt unghundsmanér med höga tassar och mycket plask. Även Lyra, Millie och Fixa var med och fick lite mer avancerad träning.

2011-05-08
Då var jaktprovet i Veckholm avklarat. Precis som förra året hade vi strålande försommarväder, och vi fick se många duktiga hundar. Nio hundar fick pris av domaren Ulf Göranzon, fem av dom ettor. Stort tack till alla våra funktionärer och deltagare för en trevlig dag!

Lyra och Hanna startade, och Lyra gjorde ett mycket bra arbete. Tyvärr hade hon dock lämnat avlämningarna hemma, så resultatet blev inte bästa möjliga, men ett mycket välförtjanst andrapris fick de.

2011-05-02
Holly har återhämtat sig helt efter operationen, efter bara ett par dagar tyckte hon att hon var frisk och ville springa och busa igen, men hon fick snällt hålla sig i stillhet tills såret läkt ordenligt.

Just nu har vi fullt upp med förberedelser inför LRK Östras jaktprov på söndag som vi är ansvariga för. Pga återbud finns ett par platser kvar, så är du sugen på att starta i nkl, läs mer på LRK/Ö:s hemsida.

2010-04-17
Holly blev dålig i fredags, hon kräktes flera gånger under dagen, och senare på kvällen hade hon svårt att komma till ro, pep och var allmänt orolig. Det syntes att hon hade ont, och när hon även fick feber på natten så åkte Grete in till Bagarmossen med henne. Holly blev kvar, hon fick smärtstillande och dropp på natten, och på lördag förmiddag opererades hon. Under operationen hittades en kotte i hennes tarmar, så det var inte så konstigt att hon hade ont i magen, stackarn. Hon är kvar på Bagarmossen för observation i några dagar, men förhoppningsvis så får vi hämta hem henne imorgon.

I helgen har vi haft besök av Åsa, Anders och Valter (Q. Black Sheep). Det blev träning med både lördag och söndag i det fina vårvädret. Trevligt!

2011-04-11
Igår var det working test på Lidingö, som vanligt ett trevligt och välarragerat prov. Holly och Millie ställde upp i ökl och fick båda 51 poäng. För Millies del var det framförallt dirigeringarna som var lite väl svåra, men markeringsuppgifterna löste hon fint. Holly tappade en hel del poäng på sista rutan när Grete inte var tydlig nog med vilken av markeringarna som skulle in. Men så är det på WT, både hund och förare behöver vara på topp för att allt ska klaffa. Även Lyra var anmäld, men hon skadade tassen på en promenad tidigare i veckan och äter medicin för det, så hon fick stå över den här gången.

2011-04-02
Snön börjar äntligen försvinna och vårträningen har kommit igång ordentligt. Idag var vi ute och körde markerings- och dirigeringsträning inför WT på Lidingö i nästa vecka. Holly, Lyra och Millie ska allihop starta i ökl. Även Rebel börjar komma igång ordentligt med apporteringsträningen, just nu är det mest fokus på linjetag och närsök, plus stadga och passivitet såklart.

För någon vecka sedan var vi iväg och ögonlyste Holly, Millie och Lyra, även Linda och Lupus var där. Millie och Lupus ögon var ua, Holly hade utvecklat en främre y-sömskatarakt, och Lyra fick kommentaren icke-ärftlig katarakt. Det är inget som påverkar synen på någon av dem.

2011-03-16
Vecka nio tillbringade hela familjen med hundar i Sälen. Utförsåkning, längdåkning, promenader, skotertur och ice racing stod på schemat och vi hade en mycket trevlig vecka tillsammans. Hundarna fick hänga med på längdskidåkning i skoterspåren, ibland som draghjälp. Stefan avslutade med att åka Vasaloppet. Bilder från veckan finns i fotogalleriet.

2011-02-21
Bilder från FART-helgen finns nu i fotoalbumet.

2011-02-13
Vi har spenderat en mycket kall helg hos Håkan och Karina på Sörmlands Hundskola för FART-test av Acceptkullen. Minus 13 stod termometern på när vi kom dit i lördags morse, det steg lite under dagen när solen kom upp, men mycket kläder och värmepauser inne efter varje hund var nödvändigt. På lördagen testades Rebel, Sam, Shark och Ella, och på söndagen Kalev och Harry. Vi fick se många olika reaktioner, och alla fick med sig bra tips om vad de skulle tänka på i hundens fortsatta träning. Tack allihop för en mycket trevlig helg! Bilder kommer att dyka upp under veckan.

2011-01-15
Idag har vi haft valpträff med Accept-kullen, fyra av sex valpar var närvarande, Harry, Kalev, Shark och Rebel. Vi jobbade med fotgående, stadga och grunderna i dirigering. Det var ganska kallt, så efter ca en och en halv timme gick vi in i värmen för att fika och prata vidare. Nästa träff för Accept-valparna blir FART-testet i mitten på februari, det ska bli spännande att se vad de kommer hitta på under testet.

2011-01-04
God fortsättning på det nya året! Julen tillbringade hela familjen i Hällby, på juldagen var vi åtta vuxna, tre barn, sex hundar och tre katter. Trångt och livat var det, men mycket trevligt! Lite bilder från en snöig nyårspromenad i Norrköping finns här.
Helgen innan jul var det Stockholms Hundmässa i Älvsjö, och vi stod i Labradorklubbens monter på lördagen, Cera, Lyra och Millie var med i år. Det var som vanligt mycket trevligt att stå där och prata labrador med intresserade besökare.

Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005