Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter 2007
2007-12-14
Vi har testat Fixa och Holly för CNM (Centronuclear Myopathy, en muskelsjukdom) och tyvärr visade det sig att båda är bärare av anlaget. Arraks, som vi tänkt para Holly med, är också testad och han är fri. En hund blir bara sjuk om den har två anlag för sjukdomen, alltså kan kombinationen inte ge några sjuka valpar. Vi kommer därför att para dem som planerat, men vi kommer att testa alla valpar för att se vilka som är fria och vilka som är bärare. Mer om CNM finns att läsa på Labradorklubbens hemsida.

2007-11-05
Searover Cosys Arraks har optigentestats med resultatet normal/clear. Det innbär att alla valparna i den planerade kullen mellan honom och Holly kommer att vara fria från anlag för prcd-PRA.

2007-11-04

Den här veckan har haft vi besök av Mira (Q. Tallulah) som har bott i Hällby medans hennes familj är på semester. Det är alltid trevligt när "valparna" kommer tillbaka på besök så man får lära känna dem även som vuxna.


Mira sitter fint medans Holly racar i bakgrunden.

2007-10-22
I helgen var vi (Jenny och Grete) i Eskilstuna på Labradorklubbens uppfödarkonferens. Det var två mycket trevliga och lärorika dagar med många bra föreläsare, men det var konstigt nog väldigt få deltagare.

2007-10-14
Idag har vi haft besök av Hollys blivande fästman, Arraks, och hans matte och husse. En mycket trevlig hanhund som vi tror kommer passa bra ihop med Holly. Gårdagens fina höstväder lyste med sin frånvaro så något fotoväder var det inte, men vi lyckades iallafall få ett par bilder på dem tillsammans. Mer info om Arraks och den kommande kullen finns på valpsidan.


Arraks och Holly.

2007-09-23
Hanna och Fixa gjorde debut i ökl på Enköpingsprovet igår. Tyvärr var inte Fixa alls på humör, så de fick inget pris.
Kristina och Hera har startat i kkl på A-prov och blivit godkända! Stort grattis!

2007-09-09
Grete och Holly startad i nkl på provet på Gotland idag. Den här gången klaffade allting och resultatet blev ett förstapris! Den sammanfattande kritiken lät: En effektivt arbetande tik som gör ett tilltalande sökarbete. Hon är lugn o fin runt förarens fötter trots sin stora stora självständiga kapacitet.
De passade även på att hälsa på Candy och hennes familj som bor på Gotland.
Mattias och Humlan gjorde ett nytt försök i ökl igår, med en trea som resultat. Den här gången var hon tyst, men tyvärr var det annat som strulade istället.


Glad matte och hund på Gotland.

2007-09-06
I lördags hade vi kennelträff, mer info och bilder finns i galleriet.
Mattias och Humlan startade i ökl på provet i Fellingsbro, men tyvärr var Humlan inte helt tyst, så ettan blev en tvåa. Bra jobbat ändå tycker vi, snart sitter ettan!

2007-08-28
Carin och Hazel (Q. Hazel Hunter) gjorde jaktprovsdebut i nkl på Stockholmsprovet i söndags. Hazel genomförde hela provet, men tyvärr räckte det inte till pris. Bra jobbat ändå, och bättre lycka nästa gång!

2007-08-23
Grattis till Yatzys (Q. Respect The Wilderness) matte Eva och husse Mathias som fick en son den 1 augusti! Han ska heta Rasmus.

2007-08-19
Mattias och Humlan fick igår ett andrapris i ökl på jaktprovet i Kratte Masugn. Även Kristina och Hera startade och fick ett tredjepris. Stort grattis!

2007-08-14
Kristina och Hera var med på LRK Östras WT den 4 augusti, och kom femma (efter den tredelade andraplatsen) i öppenklass på 84 poäng. Grattis!

2007-08-06
I förra veckan kom sista röntgenresultatet från Silence-kullen, det var Trixa (Q. Last Drop Falls) som har A höfter och ua armbågar.
Vi har också fått lite bilder från Mattias på Humlan (Q. Humblebee Hunter) och Lova (Q. Legend Reborn). Mattias föräldrar har Lova, så Humlan och Lova träffas en hel del.


Bus i trädgården.


Mysigt att dela korg med storasyrran! Bilden är från juni.

2007-07-19
Nu är Grete och Holly hemma igen efter en dryg vecka i Jämtland. Två andra från h-kullen var med på campen, Humlan och Hera. Veckan avslutades med ett working test på lördagskvällen, Mattias och Humlan gjorde ett strålande jobb i öppenklassen och kom på delad tredjeplats med 88 poäng, bara en poäng efter den likaså delade förstaplatsen! Grattis! Även Kristina och Hera startade i ökl, men bröt efter ett par stationer. Grete och Holly lyckades skrapa ihop 40 poäng i nkl.

På måndagen var det dags för officiellt jaktprov, Holly startade nkl och Hera gjorde debut i ökl. Båda hundarna var riktigt trötta i huvudet efter en hel veckas hård träning, men varsitt tredjepris lyckades de iallafall skrapa ihop.

Här finns lite bilder, fler kommer att dyka upp senare.

2007-07-11
Här är det ganska lugnt just nu. Vi passar på att njuta av sommarvädret (när det visar sig), och en hel del träning blir det också. Grete och Holly har åkt till Bispgården på Working Camp, för jaktträning, provledarutbildning och jaktprov. Vi andra är ganska avundsjuka...
Vi har fått ett par bilder på Trixa som har fått vara med på fågeljakt för första gången (som åskådare) och på Mira.


Trixa (Q. Last Drop Falls) spanar ut över vattnet.


Mira (Q. Tallulah) gillar också att bada. Bilden är tagen med mobiltelefon, därav den lite dåliga kvaliteten.

2007-06-21
Idag kom svaret från Valters (Q. Black Sheep) röntgen, höfter A och armbågar ua. Kul!

2007-06-15
Ulla-Karin och Alice (Q. The Power Of One) har debuterat på viltspårprov, och blev godkända på första försöket. Grattis!
Karin och Elliott har varit ute och tävlat lydnad, första gången gick det inget vidare, men andra gången lyckades de skrapa ihop till ett tredjepris i lydnadsklass I. Grattis även till er!

2007-06-10
I veckan fick vi resultatet från Mimmis (Q. Sing In Silence) röntgen, och det var tyvärr inte så roligt, C/D på höfterna och ua på armbågarna. Hon har dock inte märkt något av det, så med rätt träning så kommer hon förhoppningsvis inte att påverkas av det särskilt mycket.

2007-05-19
Mattias och Humlan startade i ökl på Goldenklubbens inofficiella jaktprov i torsdags, och fick ett andrapris! Grattis!

2007-05-16
Återigen jaktprovsdags för Grete och Holly. Holly gjorde ett jättebra prov, men precis som sist så strulade det med avlämningarna. Den sammanfattande kritiken löd så här: "Högklassigt, självständigt arbete, där tiken visar systematik, fantasi och uthållighet. Minnesförmågan är också i topp. En del inlev/avlämningsbrister sänker tyvärr ngt prisnivån.". Resultatet blev ytterligare ett andra pris. Nu blir det avlämningsträning för hela slanten innan det är dags igen.

2007-05-13
Grete och Holly gjorde ett nytt försök i nkl på jaktprovet i Uppsala, med en till tvåa som resultat. Den här gången var hon tyst, men avlämningarna strulade istället.
Karin och Elliott startade i appellklass rapport idag och var snöpligt nog bara en poäng från uppflyttning. Grattis ändå, nästa gång räcker det nog hela vägen!

2007-05-09
Idag kom även Miras (Q. Tallulah) röntgenresultat, A och ua, och därmed är halva kullen röntgad med samma fina resultat.

2007-05-08
Resultatet från Alices (Q. The Power Of One) röntgen har kommit, höfter A och armbågar ua även där!

2007-05-07
Det har tävlats en del i helgen. Kristina och Hera gjorde ett tredje försök i lydnadsklass I, och den här gången blev det ett förstapris med imponerande 195 poäng. Stort grattis!
Mattias och Humlan startade i ökl på FRK Östras workingtest. Det gick inte riktigt lika bra som sist, lite strul på ett par stationer, men de lyckades ändå skrapa ihop 54 poäng.

2007-04-30
Ett jättestort grattis till Kristina och Hera som kom tvåa i nkl på SSRK Östras KM igår! Alla resultaten finns här.

2007-04-28
Vi har fått det första röntgenresultatet för Silence-kullen, det är Yatzy (Q. Respect The Wilderness) som har A på höfterna och ua på armbågarna. Kul!

2007-04-23
Igår gjorde Grete och Holly jaktprovspremiär för året. Holly skötte sig utmärkt, men tyvärr gjorde ett par pip på passiviteten att ettan blev en tvåa.

2007-04-21
Mattias och Humlan startade i öppenklass på viltspår idag, och fick ett första pris. Grattis!
Även grattis till våra småvalpars pappa Pepper (Justlike Prince Philip) och hans husse Magnus som fick en etta med HP på jaktprovet i Bro idag.

2007-04-16
I söndags hade vi MH för Silence-kullen, men pga löp och annat så var det bara tre av sex valpar som var med, Mira (Q. Tallulah), Yatzy (Q. Respect The Wilderness) och Alice (Q. The Power Of One). Vädret var strålande och alla hundarna skötte sig utmärkt. Bilder finns här.

2007-04-10
Mattias och Humlan (Q. Humblebee Hunter) debuterade i öppenklass på FRK Bergslagens workingtest igår. Efter särspel om tredjeplatsen slutade de på fjärde plats, bara 4 poäng efter vinnaren. Bra jobbat och stort grattis!

2007-04-02
Grattis till Kristina och Hera som fick ett andrapris i lydnadsklass 1 i helgen!

2007-03-31
Nu har Fixas valpar kommit, fem stycken blev det. Tre svarta hanar, en svart och en gul tik. Både mor och valpar mår bra. Mer info finns på valpsidan.

2007-03-30
Än så länge är det lugnt på valpfronten. Fixa roar sig med att gräva en lya i trädgården, eller så kanske hon plötsligt blivit intresserad av trädgårdsarbete? Det är ju ändå vår.


Helan och halvan.

2007-03-27
Nu är det inte långt kvar innan de nya små valparna tittar ut. Fixa har allltid valpat ganska tidigt (runt dag 59), så vi tror att är dags till helgen. Valplådan är framplockad och vi har börjat ta tempen på henne morgon och kväll. Det märks att hon börjar tycka det är lite jobbigt med magen nu, det sparkas vilt emellanåt. Promenaderna går i ett ganska makligt tempo.


Dag 57.


Tjockis!

2007-03-19
Fixas mage växer och växer, och även juvren börjar bli större. Det är nu ca 2 veckor kvar till valpningen.


Dag 49 av ca 63.

2007-03-05
Nu börjar det synas på Fixa att hon är dräktig. Inte så mycket ifrån sidan än, men tittar man uppifrån ser man tydligt att midjan har försvunnit. Hon är dessutom lite rakad på magen efter ultraljudet.


Dag 36.

Ceras simning börjar verkligen ge resultat, hon är mycket piggare och blir inte alls lika stel efter att hon varit ute och rört på sig mycket. Efter att matte kom på att ta med en tennisboll är simningen nu veckans höjdpunkt, tänk att få hämta boll en halvtimme i sträck! Himmelriket för en bolltokig hund som Cera.

2007-02-27
Idag på förmiddagen var vi och ultraljudade Fixa, och visst finns det valpar i magen! De foster vi såg var stora för sin ålder, så det är möjligt att de kommer ut lite tidigare än beräknat, kanske redan i vecka 13.

2007-02-25
Grete, Göran, Hanna, Holly och Fixa var på räv- och harjakt i Eneby igår. Det var tioårsjubileum och rekordmånga deltagare både bland skyttar och drevkedjor, men trots det blev det ett klent resultat med bara tre skjutna harar och ingen räv. Holly stötte upp en hare som sedan sköts av Kurt, en granne i Hällby.


Holly och Kurt med "rävankan", ett vandringspris till jaktens bästa skytt.

2007-02-23
På tisdag är det dags för Fixas ultraljud. Vi har inte sett några direkta teckan på dräktighet än, men det behöver inte betyda varken till eller från.


Dag 26.

2007-02-12
Det har nu gått två veckor sedan Fixa parades, men än syns det ingenting. Vi kommer att göra ett ultraljud om ett par veckor för att säkert få reda på om hon är dräktig eller inte.

Cera börjar bli lite till åren och har de senaste månaderna varit väldigt stel och även haltat lite efter att vi varit ute och tränat. Därför har hon börjat simma i bassäng ett par gånger i veckan för att bygga upp musklerna, och får även massage så gott som dagligen. Lite konstigt var det i början, men nu njuter hon av både simningen och massagen.


Fixa på dag 15 i den eventuella dräktigheten.

2007-01-29
Efter flera dagar med bara lek blev det idag parning mellan Pepper och Fixa, 25 min i tio minusgrader. Kallt om ben, fötter och tassar för samtliga inblandade, men förhoppningsvis blir det valpar av det, så vad gör lite kyla? Vi försöker igen imorgon för att vara på den säkra sidan. Mer info finns på valpsidan.


Bus i snön.


Fixa och Pepper

2007-01-11
Fixa har börjat löpa, så förhoppningsvis blir det valpar i början på april. Mer info på valpsidan.

Nyheter 2006
Nyheter 2005