Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter 2006
2006-12-11
Hanna och Fixa tävlade lydnadsklass 2 på HUND 2006 i helgen. Trots en högljudd och stökig tävlingsmiljö (agilityn låg precis brevid) så lyckades de skrapa ihop 162,5 poäng, ett förstapris och delad femteplats!
Vi kan också meddela att Hanna numer är officiell delägare i kenneln. Välkommen!

2006-11-12
Casper var idag på utställning i Grängesberg. Resultatet blev en 1:a med HP i veteranklass. Stort grattis!

Casper och dagens reservmatte, Hanna, med lysande ögon...

Valter (Q. Black Sheep) med familj bor i närheten, så de kom förbi och sa hej. Det är alltid trevligt att få se hur valparna växer.

Valter hälsar på Hanna.

2006-10-26
Cera opererade bort en fettknöl från ena armbågen för ett tag sen, men eftersom det blivit lite problem med såret ska hon gå med bandage i ett par dagar. Att få ett bandage att sitta fast på armbågen på en hund är inte det lättaste, så fort hon började gå kasade allt ner på benet. Efter ett antal misslyckade försök blev detta slutresultatet:

Som ni ser på bilden är Cera inte helt nöjd med det...

2006-10-25
Kristina och Hera tog en etta med HP i öppenklass idag, och Hera blev därmed viltspårchampion! Tre ettor på en vecka, det är riktigt bra jobbat, grattis igen!

2006-10-24
Stort grattis till Kristina och Hera som två dagar i rad tagit förstapris i öppenklass viltspår! Nu är det bara ett kvar till championatet!

2006-10-22
Idag har vi fått vår tredje viltspårchampion! Hanna och Fixa fick ett första pris med HP i öppenklass. Vid ett tillfälle stod två rådjur 20 meter från spåret. Fixa lyfte på huvudet och tittade på dem, men satte sedan ner nosen igen och spårade lugnt vidare, imponerande!

2006-09-18
Grete och Holly startade på jaktprov i Eskilstuna i lördags. Det gick ungefär som sist, söket och markeringarna funkar bra, men det brister i lydnad och avlämningar. Ett tredjepris blev resultatet.
Hanna och Fixa tog idag sitt andra förstapris i öppenklass viltspår. Championatet närmar sig!

2006-09-15
Igår fick Quinni somna in hos veterinären i Enköping, 14 år och 4 månader gammal. Hon har blivit sämre snabbt de senaste veckorna, och bakdelen ville inte riktigt hänga med mer. Vi saknar dig!

2006-09-12
I söndags hade vi valpträff med Silencekullen, viltspår stod på programmet och vädret var strålande. Mer info och bilder finns här.

2006-09-04
Idag kom svaren på Fixas och Hollys DNA-test från Optigen. Båda fick resultatet Normal/clear, dvs de är fria från anlaget som orsakar prcd-PRA.

2006-09-03
Det har varit en väldigt händelse- och framgångsrik helg både oss och våra valpköpare. Emma och Hella har startade i unghundsklass i Lärkesholm idag. De gjorde ett lika bra prov som på Labradormästerskapet och fick ett förstapris! Enligt uppgift var Hella så duktig att domaren ville köpa henne...
Mattias och Humlan gjorde ett nytt försök i Fellingsbro, och den här gången gick mycket bättre, det blev ett förstapris! Jättekul och stort grattis!

2006-09-02
Fixa, Holly och Humlan (Q. Humblebee Hunter) startade idag på jaktprov i Garpenberg. Hanna och Fixa fick ett förstapris i nybörjarklass! Fixa skötte sig utmärkt, bortsett från lite strul med inlevereringar på vattenapporterna. Holly och Humlan fick varsitt tredjepris i unghundsklass. Grattis allihop!


Mattias och Humlan, Hanna och Fixa, Grete och Holly.

2006-08-17
Applåder och ett jättestort grattis till Emma och Hella (Q. Hella Hunter) som i helgen kom sexa i juniormästarklass på labradormästerskapet! De vann jaktprovet och kom på tolfte plats på utställningen. Bra jobbat!

2006-07-31
Hanna och Fixa ställde upp på LRK östras working test i lördags. De lyckades skrapa ihop 78 poäng som räckte till en delad tredjeplacering i nybörjarklass! även Kristina och Hera var med, de kom på tionde plats i unghundsklassen.

2006-07-03
Igår var Grete, Hanna och Holly på utställning i Borås. Holly fick ett andrapris i unghundsklass och blir därmed viltspårchampion! Kristina ställde ut Hera i jaktklass, och även hon fick en tvåa.


Hanna och Holly i ringen.


Kristina och Hera.

2006-06-30
Idag fyller Cera tio år! Det firades med tårta och presenter.


En aktiveringsleksak, leverpastej- och prinskorvstårta och en pipand.


Först rök prinskorvarna, sedan resten av tårtan i en rasande fart.

2006-06-20
Cera tog idag sitt tredje förstapris i öppenklass på viltspår, så nu kan hon titulera sig Svensk Viltspårchampion!

2006-06-19
Jättestort grattis till Kristina och Hera som kom femma av ca 70 hundar på SSRKs unghundsderby i lördags! även Humlan och Mattias var med, de slutade på plats 50.

2006-05-27
Cera tog idag sin andra etta i öppenklass viltspår.

2006-05-15
I lördags tog Holly sin tredje etta i öppeklass viltspår. Nu är det bara en tvåa på utställning som saknas för championatet.

2006-05-03
Det har varit en intensiv helg både för oss och valparna. Fredag och lördag tävlade Jenny och Cera lydnad, resultatet blev två nya tredjepris till samlingen. I söndags startade Holly och Cera i öppenklass viltspår, Holly fick en etta medans Cera fick nöja sig med en tvåa. Vi har också haft valpköpare på besök både söndag och måndag, mycket kaffe och valpgosande blev det.
Igår startade Kristina och Hera på jaktprov i Rimbo, och den här gången gick allt som det skulle, grattis till förstapriset!

2004-04-25
Hera och Kristina startade på officiellt jaktprov i helgen, både lördag och söndag. På lördagen gick det inget vidare, men på söndagen fick de ett andra pris på Bro-provet. Stort grattis!
Holly, Humlan och Tosca (Q. Elvira) startade på LRK östras dummyjakt i lördags. De skötte sig bra allihop, Humlan kom sexa och Holly sjua av nio hundar i unghundsklass, och Tosca kom på tiondeplats av 23 hundar i nybörjarklass.

2006-04-10
I lördags var hela H-kullen på mentalbeskrivning på Enköpings Brukshundsklubb. Vädret var inget vidare, mulet, kallt och lite regn då och då. Alla hundarna skötte sig bra, och det var intressant att se att det fanns både likheter och olikheter mellan dem. Att det tränas mycket stadga märktes under momentet förföljande, där hunden ska jaga efter en trasa som dras i sick-sack över marken. Hälften av hundarna stod snällt kvar och väntade på kommando från matte/husse. Bra betyg på att träningen funkar. Bilder från dagen finns i galleriet.

2006-04-06
Nu har Fixas valpar fötts. Sex stycken blev det, tre gula tikar, två svarta tikar och en svart hanhund. Alla valparna och Fixa mår bra. Läs mer om valparna i dagboken.

2006-04-03
Görans barnbarn Felix var på besök i helgen, och kom fram till att vi inte hade tillräckligt många hundar. Problemet var dock snabbt avhjälpt, så nu finns även hunden Pinnen i Hällby. åtminstone i ett par dagar, tills snön har smält.

Snögubben Holgersson, Felix och Pinnen.

2006-03-28
Fixas mage bara växer och växer och det märks att hon börjar känna av det. Holly får rusa runt själv på promenaderna, medans Fixa tar det lugnt.

Att få till ett vettigt foto var inte lätt. Måste jag stå här, matte?


Det här var bättre!

2006-03-15
Idag har vi varit och ultraljudat Fixa, och visst är det valpar i magen! 6 stycken såg vi, men det är inte lätt att räkna dem där inne, så det är mycket möjligt att det är fler, eller att någon räknades två gånger.

2006-02-28
Vi har haft en händelserik helg. I lördags var Grete, Hanna och Fixa på harjakt i Stallarholmen. 10 harar blev resultatet.

Hanna, Fixa och två av hararna.

I söndags var Jenny och Cera i Södertälje och tävlade lydnad. Tävlingen var i ett ridhus som både luktade och lät annorlunda, ovant för många av hundarna. Tävlingen gick trots det hyfsat, inga toppoäng och en nolla, men 216 poäng och ett tredje pris blev det. Med tanke på miljön och att det är nästan två år sen sist så är vi rätt nöjda ändå. Det blir nya försök i vår.
Vi har också bokat in ultraljud för fixa, den 15:e mars.

2006-02-07
Fixa är parad med Streamlight's Tony Baretta, så vi väntar valpar i vecka 15. Mer info på valpsidan.

2006-01-21
Fixa har börjat löpa, så förhoppningsvis kommer det en kull valpar i början på april. Mer info finns på valpsidan.

Nyheter 2005