Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Om oss

Vi fokuserar på att föda upp mentalt och fysiskt friska, arbetsvilliga labradorer. Vi har inte tillgång till egna jaktmarker, men vi har möjlighet att jaga med hundarna på andras marker. Vi skaffade vår första labrador, Quinni, 1992 och några år senare kom första kullen. Kenneln har tre delägare, Grete, Jenny och Hanna. Mer om oss kan du läsa nedan.

Grete bor i Hällby, strax söder om Enköping tillsammans med Göran, Holly och Millie. 2004 gick flyttlasset "ut på landet" efter att ha bott i Stockholm i många år. Att ha naturen inpå huset är mycket uppskattat, det underlättar i både hundträning och svampplockning. Gretes intresse när det gäller hundträning ligger framförallt på jakt och viltspår.

Jenny bor i Stockholm tillsammans med Palle, dottern Nim, Rebel och två katter. Hundkarriären inleddes i Skarpnäck Hundungdom och tillsammans med Quinni provades det mesta inom hundsport på, från agility och flyball till bruks och lydnad. Intresset har dock fastnat framförallt på jakt/jaktprov och lydnad. Jenny är ungdomsinstruktör sedan 1995 och diplomerad SSRK-instruktör och håller kurser i lydnad.

Hanna, Stefan och deras barn Maya och Sam bor på Vikbolandet tillsammans med Fixa och Lyra. Även Hanna är mångsidig inom hundsporten och kör bland annat lydnad, drag och spår med sina hundar, förutom jaktträningen. Hanna är utbildad ungdomshandledare och diplomerad SSRK-instruktör, hon är även utbildad hundspannsguide.

Göran sköter mycket av markservicen för hundar och valpar när vi andra arbetar. Millie är hans första "egna" hund och de tränar framförallt jakt.