Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter 2005
2005-12-11
Hanna och Fixa tävlade lydnadsklass 2 för första gången på mässan idag. Tävlingsplatsen var inte den bästa då lydnadsringen låg precis brevid ringen där Nordiska mästerskapen i agility gick. Ljudnivån var väldigt hög, och det var många hundar som inte hörde sina kommandon. Trots det gjorde Fixa bra ifrån sig och de vann klassen med ett andrapris, 155,5 poäng.

2005-12-08
Idag kom resultatet från Hellas röntgen, höfter A och armbågar ua även på henne. Därmed är hela H-kullen röntgad med samma fina resultat. Jättekul!

2005-11-24
Hollys röntgenresultat har kommit, höfter A och armbågar ua. Skönt!

2005-11-19
Resultaten från Heras och Hazels röntgen har kommit. Höfter A och armbågar ua på båda två!

2005-11-16
Idag startade även Cera i öppenklass viltspår. Hon skötte sig utmärkt och fick ett första pris hon också.
Vi har också fått svaret på Hunters (Q. Hell Hunter) röntgen, höfter A och armbågar ua. Grattis!

2005-11-15
Både Fixa och Holly startade idag i öppenklass viltspår. Trots regn, blåst och ganska svåra förhållanden fick båda första pris!

2005-11-14
I dag kom det första röntgensvaret från H-kullen, höfter A och armbågar ua på Humlan, jättekul! även Hera är röntgad, och Holly ska på onsdag. Vi hoppas på lika bra resultat där.

2005-11-13
Idag ställdes Fixa ut för första gången på SSRKs utställning i Smedjebacken. Ett andra pris i jaktklass blev resultatet.

2005-10-27
Grattis till Emma och Hella som fick ett första pris i unghundsklass på LRK östras inofficiella jaktprov i Hassla!

2005-10-16
Stort grattis till Mattias och Humlan (Q. Humblebee Hunter) som har blivit godkända i anlagsklass viltspår! Därmed är alla i H-kullen det, vi hoppas att få se många av er i öppenklass!

2005-10-11
Grattis till Emma och Q. Hella Hunter som kom tvåa i unghundsklassen på LRK Skånes klubbmästerksap!

2005-10-09
I dag startade Fixa i öppenklass på viltspår. Hon spårade bra, men mot slutet blev hon lite väl intresserad av spåret från ett gäng rådjur som gått förbi under natten, så resultatet blev ett andra pris.

2005-10-05
Två Quinlineshundar deltog i Labradorklubben östras lilla dummyjakt i lördags, Q. Hera Hunter med matte Kristina och Q. Elliott med matte Karin. Hera kom femma av sjutton hundar i unghundsklass och Elliott femma av nio hundar i nybörjarklass. Grattis, bra jobbat!

2005-10-04
även Brunnsholmsprovet resulterade i ett andra pris för Fixa. Farten var bättre än förra helgen, tyvärr verkade en allt för stor del av lydnaden ha försvunnit istället. Det blir till att träna vidare under vintern och ta nya tag på vårens prov.

2005-09-21
I helgen startade Hanna och Fixa på jaktprov i Eskilstuna. Resultatet blev ett andra pris i nybörjarklass. I helgen blir det ett nytt försök i Brunnsholm.

2005-08-14
I dag har vi haft valpträff med H-kullen. Alla utom Hunter var där, även pappa Japp och halvbror Folke. Vi tränade lite sök och markeringar i det fina vädret innan vi gick hem och fikade. Bilder finns här.

2005-07-28
I förra veckan hade vi besök av Aska (Q. Ginny) och hennes familj från Umeå. De var på semester och passade på att titta förbi, jättetrevligt! Aska har blivit väldigt lik helsyster Fixa, det var inte lätt att se skillnad på dem.


Lika som bär, Aska och Fixa. Eller var det Fixa och Aska?


Sara, Johan, tvillingarna Frans och Hugo och Aska.

Dagen efter besöket fick vi åka in till veterinären med Cera pga livmoderinflammation. Det blev operation direkt och livmodern togs bort. Allt gick bra och hon är pigg och glad igen, även om hon inte är överdrivet förtjust i att ha tratt på huvudet.

2005-07-18
Hanna, Fixa, Grete och Holly har varit på Labradorklubbens WorkingCamp i Jämtland. Fem dagars träning med duktiga instruktörer. Det var väldigt kul och lärorikt. Bilder kommer snart.
Hanna och Fixa har också flyttat in i sin nya lägenhet i Enköping.

2005-05-25
Idag har Hazel, Hella, Hera, Holly, Hunter (Hell) och Cera startat i anlagsklass på viltspår, och alla blev godkända! Jättekul att så många kunde vara med och stort grattis till allihop! Hunter är spårstjärnan i kullen och fick extra beröm av domaren.
Efter alla hade spårat klart och vi hade fikat gick vi ner till vattnet en stund. Holly badade för första gången, Hera och Hunter hade varit i tidigare. Vi kastade lite dummies som Cera, Hera och Holly glatt hämtade, medans Hunter nöjde sig med att gå i till magen och titta på de andra.

Idag är även Quinnis födelsedag, hon har nu uppnått den aktningsvärda åldern 13 år. Det firades med en korv- och leverpastejstårta som gick åt i full fart. Bilder finns här.

2005-05-16
Igår hade vi valpträff med H-kullen i Hällby, alla utom Hazel var med. Det var varmt och soligt, om än lite blåsigt. Vi körde jaktträning - linjetag, sök och markeringar - med dummies. Det gick väldigt bra, alla löste sina uppgifter.
Den 25 maj kommer så många som möjligt ur H-kullen (och Cera) starta i anlagsklass på viltspår. Vi återkommer med resultat!


Emma och Hella, Grete och Holly, Kristina och Hera, Barbro och Hunter, Mattias och Humlan.

2005-05-10
I fredags fyllde Göran 60 år, så då var det stor fest i Hällby med mycket folk. Pga allergiska släktingar fick hundarna inte springa runt som de ville utan sitta i en provisorisk hundgård, vilket de inte var helt nöjda med. De kompenserades dock med varsitt märgben, så det gick ingen nöd på dem.
Märtha hamnade i  slagsmål med en geting, och det var nog getingen som vann. Hon blev stucken i ansiktet så ena ögat svullnade igen, hon låg inne och ville inte röra sig. Nästa dag hade dock svullnaden gått ner och hon var ute och jagade som vanligt. Förhoppningsvis håller hon sig till möss och gräshoppor i fortsättningen.

2005-04-13
I lördags var sista tillfället på viltspårkursen, och alla 6 valpar var där. Det gick riktigt bra för allihop, Humlan och Holly var inte alls lika ängsliga som förra gången. Kameran glömdes även denna gång, men Hazels husse hade med sig bilder han tog på första träffen. De finns upplagda på bildsidan.

2005-04-05
Idag är det tio år sedan de första Quinline's-valparna föddes! Den 5 april 1995 fick Quinni nio stycken valpar, som alla fick förnamnet April efter månaden de föddes i.
Vi vill önska alla A-valpar grattis på födelsedagen, och passar på att fira med en helt ny design på hemsidan.

2005-04-02
Idag har vi haft viltspårträning i strålande sol med H-kullen. Kristina, Heras matte som är viltspårinstruktör och -domare, har satt ihop en liten kurs på tre tillfällen, idag var träff nummer två. Alla utom Hella var med och fick gå varsitt spår på ca 150-175 meter med en vinkel. Hunter, Hazel och Hera tog spåren i bra fart utan problem, medan Humlan och Holly var lite försiktiga i början innan de kom igång. Jättekul att se att de är så duktiga allihop.
även Cera fick gå ett spår som hon klarade bra bortsett från en liten utflykt på ett färskt älgspår. Vi hade kameran med men glömde naturligtvis att ta bilder.
Stort tack till Kristina för att du håller i detta!

2005-03-19
Nu är alla pigga och krya igen. Ett jättestort tack till Emma och Christopher för hjälpen med Holly när vi var sjuka!
Fixa har bott i Hällby ett tag när Hanna varit på praktik i Jukkasjärvi. Jenny, Palle åker till åre imorgon för att hälsa på och åka skidor, då följer både Cera och Fixa med upp.
Holly växer så det knakar, hon går på valpkurs i Uppsala tillsammans med Grete och flera kullsyskon.

2005-02-04
Både Grete och Göran ligger däckade i influensa för tillfället, så Holly ska få prova på att bo i stan tillsammans med Cera ett tag.
Hollys bildsida är uppdaterad, och här nedanför finns bilder från dagens förmiddagspromenad.


Cera och Holly busar med en pinne.


Att få Holly att sitta stilla var inte det lättaste, men det gick till slut.


Märtha var såklart också med på promenaden.

2005-01-24
Två nya bilder på Fixa inlagda på hennes bildsida.

2005-01-13
Nu har även Hazel åkt hem, så det börjar bli lugn och ro i Hällby med bara Quinni och Holly kvar.
I helgen flyttar Jenny, Palle och Cera till Kristineberg, ny adress finns på kontaktsidan.