Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Silence-kullens valpdagbok
2006-06-11
I helgen har de tre sista valparna rest hem, så nu är det lugnt och tyst här hemma. Matbordet är tillbaka på sin vanliga plats och valphagen är undanstoppad till nästa gång. Vi har fått rapporter om att hemresan och första natten har gått utmärkt för alla. Lycka till allihop!
Dagboken stängs för den här kullen, men den ligger kvar på kullens egen sida.


The Power Of One, Alice, flyttar till Ulla-Karin i Borlänge.


Black Sheep, Valter, ska bo hos Åsa och Anders i Smedjebacken.


Last Drop Falls, Trixa, flyttar till Patrick och Pia i Stockholm.

2006-06-06
Nu har ytterligare två valpar åkt hem, Yatzy igår och Mira idag. Vi har också hört från Mimmis matte och husse, både hemresan och första natten hade gått utmärkt.


Respect The Wilderness, Yatzy, flyttar till familjen Sandin-Kanestad i Örebro.


Mira, Tallulah, flyttar till familjen Strandberg i Stockholm.

2006-06-03
Nu är det bara fem valpar kvar, Mimmi åkte hem idag. Vi ägnade förmiddagen åt att få en snygg bild på varje valp, och att få dem att vara stilla tillräckligt länge är inte alltid det lättaste. Tur att det finns digitalkamera så man kan ta många bilder.


Sing In Silence, Mimmi, flyttar till Marianne och Björn i Stockholm.


Mira i full fart mot fotografen.


Mimmi kan nästan flyga.


Hela gänget och Holly på kvällspromenad.

2006-06-02
Igår hade vi veterinärbesiktning och chipmärkning av de första tre valparna som ska åka hem, Mimmi, Yatzy och Mira. Det var inga problem, även om de inte var så förtjusta i märkningen.De andra tre ska först flytta i nästa helg, så de besiktigas på torsdag. Det är också klart med namnet på Last Drop Falls, hon ska heta Trixa.
Vi har tagit med valparna på en liten kvällspromenad i skogskanten längs med åkern, det var mycket spännade att komma så långt hemifrån.


Alice i full fart.


Promenad längs med åkern.

2006-05-28
Valparna är nu drygt 7 veckor gamla och börjar bli riktigt stora, de har passerat 5 kg allihop. Visselsignalen vid mat har satt sig ordentligt, de kommer rusande så fort de hör pipan. De diar bara någon gång om dagen, och Fixa leker mer och mer med dem nu när de slutat försöka snutta på henne hela tiden.


Yatzy hjälper till med tvätten.


Alice sitter och filosoferar lite.


Lek med mormor och mamma.


Cera ligger gärna utanför (eller i) hundgården och vaktar valparna.

2006-05-22
I helgen har vi haft besök av Annika Hyllenstam som gjorde ett valpmentaltest på alla valpar. Resultatet stämde ganska så väl överens med det vi sett tidigare, så nu är det helt bestämt vilken valp som kommer flytta var. Vi har också fått reda på vad en del av valparna kommer att kallas. Sing In Silence kommer att heta Mimmi, hon ska flytta till Sandhamn. The Power Of One, Alice ska att bo i Borlänge, Tallulah får namnet Mira och ska flytta till Stockholm. Hanhunden, Black Sheep, kommer att kallas för Walter och han ska flytta till Smedjebacken. Respect The Wilderness, Yatzy, ska till Örebro och Last Drop Falls till Stockholm, men vad hon ska heta är inte bestämt än.
De har varit ute nästan hela dagarna under helgen, hundgårdens övre trädbevuxna del har utforskats noggrant. När de blir trötta kryper de in i kojan där det är varmt och gott.


Alice och Mimmi leker med ett ihopknutet harskinn. Alla valparna är överförtjusta i det.


Märtha tycker det är kul att retas med valparna. Kommer en valp för nära hoppar hon upp på stolen där de inte kommer åt henne. Här är det Alice som försöker smyga sig på henne.

2006-05-19
Det har varit dåligt väder de senaste dagarna, så valparna har mest varit inomhus. De har fått utforska hallen och köket, till Quinni och Märthas förfäran. Quinni blev klätterställning och Märtha blev utan mat. De har också fått en ny favoritlek, att jaga moppen när det ska städas i hagen.
Syskonkärleken är det lite si och så med ibland, Hanna tog en härlig bildserie på "slaget om papplådan" igår.


En inte alltför förtjust gammelmormor får sällskap i korgen.


Vildsint attack på den illasinnade moppen.

2006-05-16
Med hjälp av en något provisorisk trappa så har hundhuset i hundgården utforskats. Valparna kryper gärna in för att sova när de tröttnat på att leka. De fick en morot att tugga på/leka med häromdagen, det var väldigt populärt. Ända tills Fixa hoppade in och åt upp den i alla fall...


Ska jag verkligen gå ner här själv!?


Men mamma! Det var ju vår morot!


Hanna får "hjälp" med att rycka maskrosor.


De kanske är ätbara...


... nää, en pinne smakar bättre.

2006-05-09
Det har varit underbart väder hela helgen, så valparna har varit ute hela dagarna. Det märks att det blir mycket nya intryck, de är väldigt lugna på nätterna. Det blir också en hel del mindre städning för oss när de kan vara ute. De får nu mat tre gånger om dagen, köttfärs och välling blandat med hundmat.
Alla tikarna är nu tingade, men hanen finns kvar än.


De två svarta tikarna äter extremt fort, medans hanen tar god tid på sig. För att alla ska få sin del är det bäst att de får var sin matskål.


Lek och bus innan sängdags.

2006-05-05
Igår blev valparna fyra veckor, och fick komma ut för första gången. Det var lite läbbigt i början, men efter en stund började de utforska trädgården. Man börjar kunna urskilja olika personligheter hos dem, hanen är en väldigt nyfiken och framåt kille. När valphagen skulle städas gick han till vildsint attack mot dammsugaren.

Storasyster Holly vill leka.


Vad är allt det här gröna för nåt konstigt?

2006-05-02
I fredags fick valparna äta mat själva ur en skål för första gången, välling blandat med köttfärs. Det sa bara slurp så var allt slut. Bordsskicket är det lite si och så med, om man står mitt i maten så kan man testa vilken sida som smakar bäst.
De blir mer och mer aktiva och leker både med varann och med de vuxna hundarna. Under helgen blev mer och mer av valphagen utforskad, och nu springer de (nåja, försöker iallafall) runt hela i hagen.

"Hej, vad gör du?" Pojken på upptäcksfärd.


Lek och bus.


Sötnosar.

2006-04-28
Nu har valparna flyttat in i valphagen. Holly har varit inne och hälsat på dem, och kan inte riktigt bestämma sig för om de är roliga eller läskiga. Även Märtha har varit framme och spanat in dem, hon väntade dock tills de sov. Bäst att vara på den säkra sidan, man vet ju aldrig vad de kan få för sig.

Köttfärs är mums!


Trött blir man, när man har så mycket nytt att utforska.

2005-04-25
Nu börjar det verkligen bli liv i lådan. Valparna har kommit på att man kan skälla och de traskar runt riktigt bra nu. Så länge de inte försöker gå och skälla på samma gång förstås, det går inget vidare. Vi har börjat göra i ordning valphagen, de ska sakta få vänja sig vid den på dagtid nu i veckan. De har också blivit avmaskade för första gången och det var inte populärt. Köttfärsen efteråt var det dock ingen som hade något emot. Till helgen kommer de första valpköparna för att titta på de små.

Det börjar bli trångt i mjölkbaren...


På upptäcksfärd utanför lådan. Det där golvet är minsann inte lätt att gå på, man känner sig som Bambi!

2004-04-19
För ett par dagar sedan började det glimta till ögonvrån på valparna och nu har allihopa öppnat ögonen mer eller mindre. De börjar också försöka resa sig på benen, mycket bredbent och väldigt vingligt, men det dröjer inte länge tills det är dags att flytta ut från lådan och in i valphagen.

Det går inte fort fram, men det går!

2006-04-14
Valparna är nu en vecka gamla, och de har dubblat sin födelsevikt. Pigmentet börjar synas ordentligt på de gula valparna, de är inte rosa på nos och tassar längre.

2006-04-10
Just nu händer det inte så mycket i valplådan, valparna äter, sover och växer. De väldigt lugna och tysta.

Tre små grisar.

2006-04-06
Klockan 13 idag tittade den första valpen ut, en gul tik, redan på dag 59. Sen kom det fem stycken till i ganska raskt tempo, och klockan 16 var det klart. Tre gula tikar, två svarta tikar och en svart hane blev det. De är ganska jämna i storlek, mellan 380 och 490 gram. Både Fixa och valparna mår bra.
Vi är rätt nöjda med att de kom så tidigt, vi var annars rätt säkra på att valpningen skulle krocka med H-kullens MH på lördag.

Den första tikvalpen har hittat en spene.


Fixa och alla valparna (jodå, det är alla sex, men två svarta ligger på varandra).

2006-04-03
Det är bara en vecka kvar nu. Fixa är riktigt tjock nu, och det sprattlar vilt i magen. Valplådan är framplockad, så nu väntar vi bara på att de små ska titta ut.