Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2009-12-14
I helgen var det HUND2009 på Stockholmsmässan. Vi började dagen med lite shopping för att sedan stå i Labradorklubbens monter mellan kl 15 och 18. Det är alltid trevligt prata labrador med besökarna, och hundarna älskar all uppmärksamhet de får. En hel del godis slank ner från snälla barn som hälsade på, och det var fem mycket trötta hundar som somnade som stockar när vi kom hem.


Lyra, Fixa och Holly får godis av en snäll besökare.


Sent på eftermiddagen började både vi och hundarna bli trötta efter en lång dag.

På lördag åker webmaster Jenny till Mali i Afrika i tre veckor, så det kommer inte bli några uppdateringar på hemsidan under jul och nyår. Vi vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! På återseende 2010!

2009-12-02
Idag har vi varit på Strömsholm och ögonlyst Fixa, Holly och Lyra. Alla ögon såg fina ut, inga anmärkningar på någon. Skönt!

2009-11-22
Det kom en bild från Mattias, på Humlan (Q. Humblebee Hunter) och Lova (Q. A Legend Reborn) som gjort premiär på fasanjakt. Det var dessutom Lovas premiär på varmvilt.


Humlan och Lova med apporterade fasaner.

2009-11-17
Millie har varit hos fotografen, så här fin blev bilden:


Foto: Happy Dogs Hundfoto

För några veckor sedan var vi och hälsade på vargarna på Kolmården, samma gäng som Hanna och Jenny hälsade på för 1,5 år sedan. Det var spännande att träffa dem igen. Bilder från dagen finns här.

2009-11-15
Gårdagen spenderades på SSRKs avelskonferens i Uppsala. Det var en mycket intressant och givande dag, bland annat diskuterades HD-röntgen och avelsindex för HD/ED och flera forskare från SLU var på plats och berättade om pågående projekt om hundsjukdomar och genetikforskning.

2009-11-08
Grete, Jenny och Holly har varit på utflykt till Stenungsund för att hälsa på Zorro (Proletariat Aureole), som är tänkt att bli pappa till Hollys nästa kull. Vi åkte ner på fredagen och blev välkomnade med färska räkor och vitt vin, mums! På lördagen var det tänkt att vi skulle ut och träna, men Zorro hade slitit av en klo på en jakt tidigare i veckan, och Holly hade fått en sträckning i ena frambenet och var lite småhalt, så det blev inte så mycket till träning. Lite fotografering hann vi med i alla fall innan det var dags att resa hem till östkusten igen. Stort tack till Catarina och Kjell för gästfriheten!


Zorro och Holly

Göran och Millie har påbörjat grundkurs hos kennel Thorsvi tillsammans med resten av kullen. Idag var det mestadels lydnad som stod på schemat, men det blev även lite apportering i form av linjetag.

2009-10-26
I helgen var det jakt på Gesta igen, och denna gång var även Fixa och Hanna med, samt Bitte och hennes Sunny. För både Fixa och Sunny var det jaktpremiär och de skötte de utmärkt, lite tvekan på första såten bara. Holly var naturligtvis tyst, nu när det inte var prov... Stefan var med som fotograf, och Lyra fick vara med och titta på. Bilderna finns här.

2009-10-18
Igår hade Labradorklubben Östra sitt inofficiella prov i Hassla. Anette och Alice (Q. Always Will Be) samt Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) startade. Båda hundarna var lite väl taggade och knallade på första markeringen. Bortsett från det gick det dock hyfsat för dem, och de fick varsitt tredjepris.

Idag var det FART-test i Vallby för Millies kull. Millie startade som första hund, och skötte sig riktigt bra. Hon är lung och sansad mellan momenten, och jobbar bra när hon ska, en riktig av- och påknapp alltså. Göran fick mycket beröm för henne.


Millie på väg ut ur hagen.

På väg hem med bläckfisken, Kian håller emot.

2009-10-11
Grete och Holly startade i kkl på a-prov i Harg idag. Holly, som skött sig utmärkt på jakterna både denna och förra säsongen, pep ut sig. Tidigare har hon varit helt tyst, men hon kanske kände av att matte var nervös. Grete bröt efter första apporten för att inte förstärka beteendet mer.

2009-10-10
Idag satt den! Linda och Lupus tog tredje ettan i lydnadsklass 1 med 184 p så Lupus kan nu titulera sig LP1 Quinline's Stop Stop Stop! Stort grattis!

2009-10-05
I söndags gjorde Linda och Lupus en ny start i lydnadsklass 1 för att ta det sista förstapriset till LP1, men tyvärr var Lupus lite okoncentrerad och nollade läggandet, så det blev ett andrapris denna gång. Bättre lycka nästa gång!

Lite bilder från utställningen förra söndagen:

Holly och Grete under den enskilda bedömningen.


I väntan på den slutgiltiga placeringen.

2009-09-27
Helgen har spenderats på LRK Östras 30-årsjubileum i Bro. På lördagen var det working test i Säbyholm, Jenny var skytt på en ruta och Grete och Göran delade på jobbet på en annan. Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) startade på WT för första gången i nkl, 14 poäng fick de ihop. Tre rutor nollades, två av dem var medvetet för att inte förstöra träningen. Grete startade med Holly i ökl på eftermiddagen och fick 55 poäng (5, 0, 16, 19, 15) och fick pris som domarens bästa hund i ruta 4 (landdirigering).
På söndagen var det utställning och aktivitetsdag i Björknäs, Holly ställdes i jaktklass men blev föga förvånande inte placerad. Jenny höll i prova-på-apporteringen och Göran och Millie var med som sällskap. Överlag var det en mycket trevlig helg, även om vi är rätt slut så här efteråt.

2009-09-20
Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) gjorde idag två nya försök i lydnadsklass 1 på Västerås KKs dubbelprov. På förmiddagen fick de ihop 173 poäng och ett första pris, detta trots att de nollade ställandet. Mycket bra jobbat! På eftermiddagen blev det ett andrapris, men snart kommer nog det tredje förstapriset också!

2009-09-19
Idag startade Grete och Holly i ökl på Brunnsholmsprovet. Holly var dock lite väl taggad, och vare sig fotgåendet eller dirigeringen gick som det borde, så det blev tyvärr inget pris.

2009-09-12
Mattias och Lova gjorde ett nytt försök i nkl idag i Skaraborg, men tyvärr blev det inget pris. Starten blev inte den bästa då två hundar innan inte dök upp, så de fick stressa till start, sedan var Lova lite väl taggad och knallade bland annat på en markering. Bättre lycka nästa gång!
Linda och Lupus startade lydnadsklass 1 igen, på jakt efter det andra förstapriset. Resultatet blev ett andrapris, då Lupus tyvärr så reste sig på platsliggningen. 140 poäng fick de ihop, riktigt bra med tanke på att det blev en nolla på platsen.

2009-09-09
Nu har vi bestämt vilken hane Holly ska paras med på nästa löp (som beräknas bli i januari). Den utvalde är Proletariat Aureole, Zorro. Mer info finns på valpsidan.

2009-08-30
Lova (Q. A Legend Reborn) har varit på intensivträning hos "lillhusse" Mattias i två veckor, och idag startade de i nybörjarklass Fellingsbro. Lova spikade markeringarna, men fick lite problem med söket. Mattias var trots det mycket nöjd med hennes arbete, särskilt som de inte jobbat ihop så länge. Resultatet blev ett tredjepris, grattis!

Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) startade på LRK Västmanlands inofficiella jaktprov i Västerås igår. Lupus skötte sig bra men ville inte riktigt ta truten så något pris blev det inte. Han är ju dock inte så gammal än, så med lite mer träning och rutin så ska det nog fixa sig. Bra jobbat!

2009-08-23
Kristina och Hera startade i elitklass i Arvika igår och resultatet blev ett andrapris. Grattis!

2009-08-20
Premiär för nya hemsidan! Det har varit lite dåligt med uppdateringar ett tag pga jobbet med nya sidan, men nu är den klar och här kommer lite eftersläpande nyheter:
I söndags startade Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) på ett dubbellydnadsprov på Västerås BK, och på förmiddagen fick de ihop 169,5 poäng i lydnadsklass 1, ett förstapris och en delad femteplacering! På eftermiddagen gick det inte riktigt lika bra, 145 poäng, ett andrapris, men att klämma in två lydnadstävlingar på samma dag är inte dåligt. Stort grattis!

Grete och Holly åkte till Gagnef i helgen och startade på ett tvådagars working test anordnat av SSRK Dalarna. Det startade bra med en fullpoängare på första dirigeringsstationen, men sen gick det inte lika bra. De nollade några stationer, men Grete var i stort sett nöjd med Hollys arbete.

2009-07-19
I förra helgen var Göran, Grete och Millie på kennelträff hos kennel Thorsvi. Det var mycket nyttigt och lärorikt för både Millie och husse (och även för Grete, även om hon bara var med som åskådare och funktionär). Bilder från kennelträffen finns här. Fler bilder finns på Thorsvis hemsida.

2009-07-10
Igår startade Åsa och Valter (Q. Black Sheep) i lydnadsklass ett, ett förstapris och klassvinst blev resultatet! Grattis!

2009-06-28
Lova, Q. A Legend Reborn, är myopatitestad med resultatet clear.

2009-06-16
Fixas operation gick bra, och hon fick komma hem igen samma kväll. Hon verkar återhämta sig snabbt och är inte särskilt störd av stygnen på magen, inte heller av tratten som hon får ha på på natten eller när hon är ensam. Hon får dock ta det lite lugnt i någon vecka till tills stygnen tagits bort, sen ska det nog vara full fart igen!

2009-06-10
Idag kom resultatet från Noars röntgen, A och ua även där. I och med det så är hela Hollies-kullen friröntgad med A höfter och ua armbågar. Jätteskönt, och tack till alla valpköpare att ni varit så snabba att röntga era hundar!

Fixa har haft två ganska täta löp under vintern, och har inte riktigt varit sig själv de senaste månaderna. Eftersom hon börjar bli lite äldre så finns ju misstanken om livmoderinflammation där, så igår bar det därför av till veterinären för att ultraljuda och se om det var något fel. Mycket riktigt visar det sig att hon har livmoderinflammation, men som tur var så var den inte så långt gången och vi fick en operationstid redan idag. Vi hoppas att operationen går bra och att vi får tillbaka den gamla Fixa när hon tillfrisknat!

2009-05-20
Ytterligare ett röntgenresultat från Hollies-kullen har kommit, Gino har höfter A och armbågar ua, skönt! Dessutom är Lova från Renegade-kullen ögonlyst ua.

2009-05-17
Grattis säger vi till Åsa och Valter som tävlat appellklass spår. Full pott på specialen, totalt 288 poäng gav uppflyttning och klassvinst!

2009-05-13
Då har resultatet från Lyras och Lupus röntgen kommit, A höfter och ua armbågar på båda två!

2009-05-11
Bilder från Hollies-kullens FART finns nu här.

2009-05-10
Idag var det Hollies-kullens tur att FART-testas, och precis som igår var fyra hundar med, Indy, Noar, Lupus och Lyra. Endast Gino med familj kunde inte komma, de har lite långt att åka från Skellefteå. Det var återigen en mycket spännande dag, och vi kunde konstatera att dagens hundar var jämnare beteendemässigt jämfört med gårdagens, även om de fortfarande skilde sig en del. Ett stor tack till Anita och Kian som testade alla hundarna!
Vi får väl se om det dyker upp en faktura för lagning av rekvisitan sedan... Igår lyckades Felix delvis slita loss krypgrunden från hagen plus att karbinhaken på bläckfisken gick av och fick bytas ut. Idag blev den stackars bläckfisken så illa tilltygad att han fick åka in på akut operation under lunchen, och Noar lyckades med bedriften att gräva upp hinken ur gropen i sin jakt på dummyn (som inte fanns där).
Stefan var fotograf även idag, och bilderna kommer upp under morgondagen.

2009-05-09
Idag hade vi FART-test för Renegade-kullen. Lova, Felix, Alice och Rebus var på plats, det var bara Charlie som saknades. Det var väldigt intressant att få se hundarna och hur de jobbade i de olika momenten, och förhoppningsvis fick alla lite mer kunskap om sina hundar och hur de ska träna i framtiden med sig hem. Bilder från dagen finns här.

2009-05-08
Hollies-kullen fyllde ett år i fredags, den första maj, och redan idag kom första röntgenresultatet. Höfter A, armbågar ua på Indy (Q. I Can't Let Go). Skönt, och snabbt jobbat Maria! Även Lyra och Lupus är röntgade, men deras resultat är inte klara ännu.

2009-05-04
Igår startade Kristina och Hera i appellklass spår. De fick ihop 287,50 poäng, med full pott på specialen, och är därmed uppflyttade till lägre klass! Stort grattis!


Hera firar andraplatsen.

2009-05-03
Igår hade vi kennelträff i Hällby med Anita Norrblom som instruktör. Med var Elliott från E-kullen, Harry från G-kullen, Hera, Hazel och Humlan från H-kullen, Alice från Silencekullen, Alice, Lova och Rebus från Renegadekullen samt Indy och Lupus från Hollieskullen plus våra egna hundar. Förmiddagen inleddes med grundträning för unghundar/nybörjare. Kontakt, fotgående och stadga, med en enkelmarkering som avslutning. Sedan var det dags att lägga lunchen på grillen.
Efter lunch fick de lite mer erfarna hundarna jobba med markeringar och dirigeringar, medans resten tränade passivitet.
Vädret var (som vanligt) strålande och vi var nog många som var ordentligt röda i ansiktet och på armarna på kvällen. Vid fyratiden avslutade vi med lite fika för de som var kvar, innan det var dags för hemåkning. Tack alla som kom för en mycket trevlig och givande dag!
Bilder från dagen finns här.

2009-04-25
Idag hade LRK Östra särskilt b-prov i nybörjarklass på Adelsö. Grete var provledare och Jenny kommissarie. Många strykningar gjorde att endast sju hundar kom till start, så vi var klara redan vid tvåtiden. Vädret var fantastiskt, soligt och alldeles lagom varmt.

Två Quinline's-hundar kom till start, Alice (Q. Always Will Be) och kullbrodern Rebus (Q. Renegade). Alice gick som första hund och skötte sig perfekt, resultatet blev ett första pris och provets bästa hund! Stort grattis!
Rebus fixade de inledande vattenmarkeringarna utan problem, men på söket fick han totalt hjärnsläpp och viltvägrade. Han var nog framme och tittade på alla vilt, men ville inte ta med dem hem. På de avslutande landmarkeringarna apporterade han båda kråkorna snyggt och fint. Inget pris blev det, men en bra erfarenhet för framtiden.

Tack alla deltagare och funktionärer för ett mycket trevligt prov!


Förstapristagarna: från vänster Anette och Alice, domaren Anita Norrblom och Susanna och Wallwein's Fire Mountain

2009-04-18
Nu är provsäsongen igång! Igår var det Working Test på Lindingö, Anette och Alice (Q. Always Will Be) startade i nkl och Grete och Holly i ökl. Alice hade tyvärr lite väl bråttom på vissa stationer, men 32 poäng varav en fullpoängare lyckades de skrapa ihop. Holly nollade första stationen, men fick poäng på resten, totalt 58. På dirigeringsstationen fick de full pott, något som matte var mycket nöjd med efter som dirigeringsträning är det som stått på schemat hela vintern.

2009-04-10
Igår flyttade bengalkillen Nox in hos Jenny och Palle som sällskap till Vilya. Hon var dock inte så imponerad i början, utan det var en hel del fräs från båda håll. Det börjar dock lägga sig, de har nosat på varann och även lekt lite grann. Nox är ett kaxig litet busfrö som inte verkade särskilt påverkad av att komma till ett nytt ställe med både hund och katt. Han far runt och undersöker det mesta, även om Cera var ganska läskig och behövde fräsas på.

2009-03-29
I helgen har vi varit barnvakt åt Millies syster Mondi, och det har varit mycket lek och bus. Vi var lite fundersamma över hur natten skulle gå, eftersom Mondi är van att sova i sängen, men det var inga större problem. Hon försökte komma upp ett par gånger, men insåg snabbt att det inte var någon större idé och lade sig att sova brevid Gretes säng istället. Efter att Mondi åkt hem lade sig Millie och sov i flera timmar, det är jobbigt med syskon på besök!

Annars har Millie börjat ta efter Märtha, häromdagen hittade hon en mus på promenaden som hon satte i sig med god aptit. Cera är inte så förtjust i möss, men har istället tuggat sönder Palles internetbanksdosa. Hon kanske tycker att husse betalar för mycket räkningar?

2009-03-22
I helgen var det inplanerat FART-test för Renegade- och Hollies-kullarna, men tyvärr var banan täckt av snö, is och vatten efter den senaste tidens snö- och töväder, så vi var tvugna att flytta på det. Nytt datum blir den 9-10 maj.
Istället för FART blev det dock en träningsdag med Anita Norrblom för de som var intresserade. Lupus, Indy och Lyra från Hollies-kullen fick en ordentlig genomgång av de viktiga grundstenarna i jaktträningen, och efter fikat hann vi även med ett par markeringar. Även om vi inte var så många var det en trevlig och givande dag. Bilder från dagen finns här.

Vi passade även på att fota våra egna hundar i det fina vädret idag, här är hela gänget:

Cera, Millie, Fixa, Lyra och Holly

2009-03-13
Grete, Göran, Hanna och Stefan var i Grövelsjön på semester i förra veckan. Där fanns massor med snö, och mycket skidåkning blev det. Hundarna hjälpte gärna till med draghjälp. Bilder från veckan finns här.

2009-03-07
Vi har myopatitestat Millie och idag kom svaret, hon är clear. Skönt!

2009-02-27
Hanna och Stefan stannade till i Hällby på väg upp till Sälen (Stefan ska åka Vasaloppet i helgen) och passade på att ta lite bilder på hundarna i det fina vädret.


Lyra, Millie och Fixa. Skuggan av Hollys svans till höger.


Kast med liten valp? Lyra och Millie.

2009-02-23
Millies första vecka i sitt nya hem har gått bra. Det där med rumsrenhet är inte lika enkelt på vintern som det är på sommaren, så lite olyckor inomhus har det blivit, men det kommer säkert. Millie och Holly kommer bra överens och leker en hel del, även Märtha verkar ha accepterat det lilla yrvädret. Att fota en valp som rör sig i full fart mesta delen av tiden är inte det enklaste, men ibland är hon i alla fall stilla och då gäller det att passa på.


Kvällsmoroten intas under husses stol... aningens trångt kanske?

Vi har också fått en hälsning från Gino (Q. Feet On The Ground) i Skellefteå, där de har mycket snö! Som synes är Gino mycket förtjust i att dyka ner i snön och leta efter intressanta saker.

2009-02-15
Idag har vi varit Vallby och hämtat hem Millie. Hon är en mycket nyfiken och framåt valp, och mötet med de andra hundarna gick jättebra. Holly och Lyra ville mest leka medans Cera och Fixa berättade hur små uppstudsiga valpar ska uppföra sig. Efter att Jenny och Hanna åkt hem somnade en mycket trött valp under bordet.


2009-02-10
På söndag kommer lilla Millie, Thorsvi Littlemill, att flytta till Hällby. Tanken på en gul tik har funnits länge, och när Anita och Jörgen fick återbud på Millie så gick saker och ting ganska snabbt. Vi ser fram emot att få lära känna henne!


2009-02-05
Nu är Lyra hemma hos sin matte i Norrköping igen. Grete och Göran hämtade henne på Strömsholm i tisdags, sedan har hon varit i Hällby i ett par dagar för att slippa vara ensam. Hon hade lite ont och var pipig precis när hon kom hem, men nu är hon tillbaka till sitt vanliga glada jag igen, och kommer att bli helt återställd.

2009-02-02
Lyra var med om en ganska otrevlig incident i helgen. I fredags när Göran och Hanna var ute med hundarna på kvällsrundan började Lyra plötsligt skrika och kom tillbaka i full fart, skrikande. Efter ett par minuter lugnade hon ner sig och Hanna kunde känna igenom henne, men hittade inget. Hon ville inte ha någon mat på kvällen och var lite nere. På lördagen var hon nästan som vanligt, lite lugnare bara, men på söndagsmorgonen var hon ordentligt svullen över nacken och hade en stor vätskesamling under hakan. Det bar i väg till Strömsholm, där hon röntgades, som tur var inga fel på nacken. Hon vägrade dock att öppna munnen, och blev sövd för att de skulle kunna titta ordentligt. Det visar sig att hon har ett hål under tungan, hon har förmodligen sprugit in i en pinne eller något liknande i mörkret. Hon är kvar på Strömsholm för observation, men kommer förhoppningsvis få komma hem imorgon.

2009-01-05
God fortsättning på det nya året! Vi har haft en lugn och trevlig jul- och nyårshelg, julen spenderade hela familjen i Hällby, men nyår firades på olika håll. Hundträningen har legat ganska lågt under helgerna, och mest bestått av långa promenader, men nu blir det nya tag!

Hollies-kullen är nu åtta månader, och börjar så smått bli vuxna. Hanna var ute och fotade sin Lyra häromdagen, och så här stor och fin har hon blivit:

Lika stor som mormor Fixa är hon dock inte ännu.

Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005