Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter 2008
2008-12-02
Idag kom resultaten från instruktörsutbildningens teoriprov, och eftersom det praktiska provet är avklarat sedan tidigare kan både Jenny och Hanna nu titulera sig diplomerade SSRK-instruktörer.

2008-11-27
Indy har nu varit i Hällby i nästan två veckor, och har funnit sig väl till rätta. Han var lite orolig den första dagarna, men det gick snabbt över. Den första snön mottogs med förtjusning, och det blir mycket lek med mamma Holly. Han och katten Märtha kommer väl överens, det syns på bilden nedan. Indy äter mat och Märtha dricker vatten. Till helgen ska han få komma hem till matte och husse igen.


2008-11-23
I fredags var det dags för årets sista andjakt, slyngeljakt på Gesta. Den här gången var även Jenny och Cera med, tillsammans med Grete och Holly. Det var ett par minusgrader, lite snö på marken och is på delar av dammarna, så hundarna var nog tacksamma över neoprenvästarna. Runt 90 änder sköts, Cera plockade in fem-sex stycken (även gamla hundar kan!), och Holly drygt det dubbla. Vi fick med oss ett par änder hem också, så om någon vecka blir det andbröst till middag, mums! Tack Anita Norrblom för lånet av västarna!

2008-11-16
I helgen har Holly och Grete varit på jakt igen, i fredags var det andjakt och på lördagen fasanjakt, även om det inte sköts några fasaner. Fredagens resultat blev ett drygt hundratal änder (17 för Hollys del) och på lördagen då de gick i drevkedjan sköts ett par änder och en hare. Vädret var sämsta möjliga, så några bilder blev det inte.

Idag har Jenny varit lydnadsdomare på "klubbkampen", en träningstävling mellan Skarpnäck, Huddinge och Tyresö Hundungdom. Det var väldigt trevligt trots att förmiddagens regn senare gick över i snö. Lagom tills lydnaden var klar och det var dags att åka hem blev det uppehåll igen... typiskt.

Vi har även fått besök av Indy som ska bo i Hällby i två veckor medans hans matte och husse är i Thailand, vi är inte alls avundsjuka här hemma i höstrusket!

2008-11-13
Vi har missat att rapportera att Åsa och Valter (Q. Black Sheep) har gjort debut på både lydnads- och bruksprov. Den 4 oktober startade de i lydnadsklass I, och trots att de avstod platsliggningen så fick de ihop ett tredjepris. Två veckor efter det var det dags för premiär i appellklass spår där de blev godkända. Matte hälsar att båda tävlingarna mest var tänkta som träning och för att kolla av vad som behöver övas mer på. 9,5 poäng på linförigheten tycker i alla fall vi bådar gott inför framtiden!

2008-11-04
I lördags hade vi valpträff för Hollies-kullen som nu är sex månader. Mer info och bilder från träffen finns här.

2008-10-28
Vi vill skicka ett stort grattis till Hollies-kullens pappa Arraks och hans matte Maria som kom trea och blev Guns Choice på Labradorklubbens öppna jaktmästerskap i helgen!

2008-10-26
Igår gjorde Holly andjaktspremiär på Gesta. Hon skötte sig utmärkt, var lugn och tyst under skotten och plockade in det hon skulle snabbt. 86 änder sköts, och Holly hämtade in ett femtontal. Även Fixa var med, men hon fick nöja sig med att sitta brevid fotografen (Göran) och titta på.


Holly på väg in med sin första and.


Resultatet efter första dammen.


Holly blir omklappad av matte vid sista dammen.

2008-10-23
Vi har fått en hösthälsning från Mira (Q. Tallulah) med familj, och en fin bild på Mira.


Mira njuter i solen.

2008-10-18
Anette och Alice (Q. Always Will Be) gjorde idag jaktprovsdebut på LRK Östras inofficiella jaktprov i Hassla. Alice skötte sig överlag bra, men hade lite bråttom iväg på en markering. Ett andrapris blev resultatet, ett mycket bra resultat för första starten tycker vi! Grattis!

2008-10-16
I söndags var vi på Labradorklubben Östra working test i Roslagen som funktionärer, Grete, Jenny och Göran var skyttar på var sin ruta. På eftermiddagen startade Grete och Holly i ökl, och det gick hyfsat, om man bortser från närsöksstationen. Holly förstod inte alls vitsen med att söka i närheten utan drog iväg långt bort, så där blev det inga poäng alls. 46 poäng lyckades de skrapa ihop på de övriga tre stationerna. Det var en mycket trevlig dag, och vi fick se många duktiga hundar i det fina vädret. Jill Ranerud var på plats och fotograferade, hennes bilder från dagen finns här: http://picasaweb.google.com/Hundfotografier/LRKStrasWT081012

2008-10-01
Hösten har anlänt och det sprakar av fina höstfärger i skogen. Massor med svamp finns det också. På en svamppromenad härom helgen passade vi på att ta lite bilder på hundarna i det fina vädret.


Hela flocken.


Lyra med spindelnätsdekoration.


Även Vilya fick följa med ut i skogen. Hon är dock inte lika följsam som hundarna, så hon fick sitta i ryggsäcken under transportsträckorna :)

2008-09-22
Helgen som gick var fylld av aktiviteter, om än inte så många med egna hundar. I fredags var Hanna provledare på SSRK Östergötlands särskilda prov i Björka.
På lördagen var dags för Labradorklubben Östras aktivitetsdag i Bålsta, Göran stod i köket och Jenny sprang runt och såg till att alla funktionärer hade det bra. Grete och Holly startade i ökl på Brunnsholmsprovet, och fick ihop till ett tredjepris, återigen var det vattendirigeringen som spökade. Den var dock inte lätt, det var bara ett fåtal hundar som klarade den på lördagen.
På söndagen blev det Brunnsholm igen, denna gång som funktionärer, Jenny som sekreterare i nkl och Grete kastare i ökl. Vi hade en jättetrevlig dag och fick se många duktiga hundar.

2008-09-15
Kristina och Hera startade i öppenklass på Gotlandsprovet i helgen, och fick ett förstapris! Det är deras andra etta, så nu är de klara för elitklass. Stort grattis!

I lördags hade vi viltspårträff i fint höstväder, Noar, Lupus och Indy (och Lyra såklart) från senaste kullen var med, och Alice från Renegade-kullen. Alla fick varsitt spår, och de var jätteduktiga hela gänget. Alice, som är äldst och även spårat lite personspår innan, fattade direkt vad det handlade om, medans valparna fick fundera en liten stund innan de kom på vad som väntades av dem. Alla klarade sina spår och bar stolt tillbaka klöven. Bilder från dagen kommer.

2008-09-04
Grete och Holly gjorde idag debut i öppenklass på Norrtäljeprovet. Holly gjorde ett mycket bra sökarbete och hyfsade markeringar, men dirigeringarna gick tyvärr inget vidare. Landdirigeringen kom hem efter lite strul, men vattendirigeringen blev för svår. Resultatet blev en nolla, men matte var trots det nöjd med hur Holly jobbade. Nu blir det dirigeringsträning för hela slanten innan nästa försök!  

2008-09-01
I helgen har vi (Jenny och Hanna) varit på sista kurshelgen i SSRKs instruktörsutbildning (diplomeringen). Problemhundsträning med Håkan Johanzon och Karina Sellén stod på schemat, och det var en mycket trevlig och lärorik helg.

Vi vill också skicka ett stort grattis till Renegade-kullens pappa Pepper (Justlike Prince Philip) och hans husse Magnus, som tagit tredje ettan i ekl. Pepper kan därmed titulera sig svensk jaktchampion (SJ(j)CH)!

2008-08-28
Den 13 september kommer vi köra en viltspårsdag i Hällby för alla valpköpare. Träningen kommer framförallt ligga på nybörjarnivå, men även ni som kommit en bit på väg är välkomna. Hör av er om ni vill komma!

2008-08-16
Vi har fått en hel del rapporter och bilder från Hollys valpar, och det verkar gå bra med allihopa. Av bilderna att döma börjar de så smått att växa i sina öron. De flesta har, eller ska snart, börja valpkurs.

Lyra fått prova på viltspår för första gången. Hon var lite skeptiskt till både blod och klöv i början, och gick mycket försiktigt fram i spåret, men med lite uppmuntran så gick det galant. Hon bar sedan mycket stolt hem klöven med svansen högt i vädret.


Noar (Q. Here I Go Again) poserar fint för kameran.


Stolt Lyra på väg hem med klöven.

2008-07-27
Holly har nu återhämtat sig riktigt bra efter valparna, och Grete har satt igång träningen inför höstens jaktprov på riktigt. De har varit hos Anita Norrblom för att få lite hjälp, framförallt med vattenträningen. Passande just nu, med tanke på värmen.
Lyra växer och blir större, hon har blivit riktigt bra kompis med mormor Fixa. Träningen har påbörjats så smått, och det där med klicker, det fattade hon med en gång. Bada har hon inte riktigt kommit på tjusningen med ännu, men att plaska runt i vattenkanten och titta på när Fixa jobbar är riktigt spännande.


Grete och Holly tar sig ett dopp efter träningen.


Lyra jagar godis i vattnet.

2008-07-21
Kristina och Hera startade på jaktprov i Skellefteå i helgen, både lördag och söndag. På lördagen blev det en tvåa, men på söndagen gick allt rätt och de fick en etta i öppenklass! Grattis!

2008-07-03
Alice (Q. The Power Of One) och matte Ulla-Karin har startat i öppenklass viltspår två gånger nyligen, och fått två ettor. De har redan en etta sedan i höstas, och det innebär att Alice nu kan titulera sig svensk viltspårchampion! Grattis!


Nybliven champion med fin rosett.

2008-06-01
Det har varit en intensiv helg, både för oss och för valparna. Lördagen spenderades i Stora Sundby med träningsträff för Renegade-kullen. Mer info och bilder från dagen finns här. I dag har vi haft full upp med att träffa valpköpare.

2008-05-28
De två sista röntgenresultaten från Renegade-kullen har kommit, det är Rebus (Q. Renegade) och Felix (Q. Destined For Glory) som båda har A-höfter och ua armbågar. Därmed är hela kullen friröntgad, jätteskönt!

2008-05-18
Mattias och Humlan tog igår ett förstapris i öppenklass på jaktprovet i Kuså! Grattis!
De gjorde ett nytt försök idag (i de 10 cm nysnö som kommit under natten), och Humlan gjorde ett bra jobb men vimsade till det i vattenarbetet, så det blev ett tredjepris. Husse var iallafall nöjd, och det är ju det viktigaste.


Glad husse och trött Humlan efter en intensiv jaktprovshelg.

2008-05-16
Karin och Hazel startade i nybörjarklass på jaktprovet i Södertälje i tisdags. Hazel skötte sig jättebra, men var lite försiktig vid vattnet. Resultatet blev ett andrapris. Stort grattis till ett bra jobb!

2008-05-01
Idag kom Hollys valpar, fyra hanar och en tik, alla svarta. Holly skötte allt utmärkt, och alla valparna är pigga och friska. Mer info och bilder finns på valpsidan och i valparnas dagbok.

2008-04-28
Nu är det bara ett par dagar kvar tills det är dags för valpar. Hollys mage har sjunkit ganska mycket de senaste dagarna, och det sparkar en del där inne. Sen någon vecka tillbaka letar hon lyor lite överallt, både ute och inne. Vi har varit tvugna att täppa igen till sängen i gästrummet, eftersom hon gärna kryper in där under. Som så stor som hon är nu finns det stor risk att hon fastnar, och det vore nog inte så lyckat. Valplådan är framplockad, och en säng står redo brevid.


Dag 58.

2008-04-22
Då är även Alice (Q. Always Will Be) röntgad, A och ua på henne också!

2008-04-20
I helgen har Hanna och Fixa flyttat till Norrköping, där de ska bo tillsammans med Stefan. Hollys mage växer hela tiden, och hon rusar inte runt på promenaderna som hon brukar. Springer gör hon fortfarande, men inte i samma tempo.


Holly på dag 49 i dräktigheten.

2008-04-18
Idag kom svaret på Lovas (Q. A Legend Reborn) röntgen, A-höfter och ua armbågar!

2008-04-16
Det första röntgenresultatet för Renegade-kullen har kommit. Charlie (Q. Living In Victory) har B-höfter och ua armbågar.

2008-04-11
Nu är det tre veckor kvar till planerad valpning, och Holly börjar bli tjock om magen. Det syns inte så mycket från sidan än, men midjan har försvunnit helt, och hon har gått upp ett par tre kilo.


Dag 41. Hon är lite rakad på sidan av magen efter ultraljudet.

2008-04-02
Då har vi varit på ultraljud, och visst är det små bäbisar i Hollys mage! Så om ungefär en månad så kommer det valpar här. Mer info finns på valpsidan.

2008-03-24
Det är nu drygt 3 veckor sedan Holly parades, och fortfarande lite tidigt för att säga om hon är dräktig eller inte. Hon har dock mått lite illa de senaste dagarna, och inte varit särskilt intresserad av maten. Ultraljud är bokat till den 2 april, så då får vi veta säkert.

2008-03-22
Idag har ett litet nytillskott flyttat in hos Jenny, Palle och Cera. Ingen hund dock, utan en liten kattunge vid namn Vilya. Cera verkar måttligt förtjust i den lilla pälsbollen, medans Vilya tycker att hunden, och framförallt den där viftande leksaken den har längst bak, är ganska spännande. Hon håller sig dock på behörigt avstånd än så länge.

2008-03-16
Igår hade vi valpträff och även ettårsträff för Renegade-kullen. Peggy Westerlund var med som instruktör, och hon hade även med sig Pepper, Renegade-kullens pappa. Det blev en mycket trevlig dag, och det var roligt att se hur duktiga alla var, både unga och äldre hundar! Ett stort tack till Peggy för att hon ställde upp som instruktör! Mer information och bilder från dagen finns här.

2008-03-10
Det blev ett par parningar till mellan Holly och Arraks, men tyvärr ingen hängning. Vi kommer att göra ett ultraljud på Holly i början av april för att se om det finns några valpar i hennes mage.

2008-02-29
Holly och Arraks har träffats i ett par dagar för att se om tycke uppstod. Holly tyckte det hela var lite läskigt i början, även om Arraks var mycket gentlemannamässig i sitt uppvaktande. Idag blev det parning, dock utan hängning, och vi kommer försöka igen imorgon.

2008-02-13
Nu vet vi varför Holly väntade så länge på att börja löpa, hon sparade det som present till matte på födelsedagen! ;) Nu är hon i alla fall igång, så vi hoppas att det blir parning om knappt två veckor, och sedan valpar i början på maj.

2008-02-12
Vi hade ett allvarligt snack med Holly för någon månad sen, och kom fram till att hon skulle börja löpa 1 februrari. Hon verkar dock bara ha lyssnat med ena örat, för än har inget hänt. Hon kissar stup i kvarten på promenader och verkar allmänt "för-löpig", så vi har i alla fall goda förhoppningar om att hon kommer igång snart.

2008-01-14
Nu när Göran börjat jobba igen har Holly börjat på hunddagis ett par dagar i veckan när ingen annan hundvakt varit tillgänglig. Det är en helt ny upplevelse för en "lantis" som Holly, men hon verkar gilla det och springer glatt fram till dörren och väntar på att bli insläppt på mornarna. Nya lekkompisar och lite nya omgivningar att utforska, även om det bara är en km hemifrån. Hon har ännu inte börjat löpa så det blir inga valpar förrän en bit in i april, det är bra det eftersom det är praktiskt med vår-/sommarvalpar som kan vara ute mycket.

2008-01-05
I snön och blåsten blev det idag gruppträning. Jag (Jenny), Hanna, Grete, Kristina och Hera, Anette och Alice (Q. Always Will Be) fick sällskap av Johanna, Ida och Sverker och deras fyra hundar. Dagen började lite halvbra, Hanna fastnade med bilen i snön vid Fiskviksbron och behövde ta hjälp för att komma loss. Resten av gänget fick dirigeras om en annan väg för att inte fastna där med.
Markering och dirigering stod på programmet. Kristinas bumper boy gillade tyvärr inte snön och gav upp ganska snabbt, så det fick bli apportkastare istället. Vi började med enkelmarkeringar från skogen ut på åkern och dirigering mot målområden, sedan blev det linjeträning på åkern. Tyvärr var inte heller apportkastarna helt överens med snön, så det blev ingen riktig längd på markeringarna. Att gå på linje med andra ekipage är dock alltid bra träning, kanske framförallt för lilla Alice som fick mycket stadgeträning. Överlag en bra och trevlig träningsdag!

2008-01-03
Nu är jul och nyår över och saker och ting börjar återgå till det normala. En hel del träning har hunnits med under helgerna, det gäller att passa på att vara utomhus de få timmar det är ljust och man är hemma och inte jobbar.
Helgen före jul kom Mattias förbi med Humlan, Lova och sin bumper boy, så då blev det markerings- och dirigeringsträning. Lova fick mest nöja sig med passivitetsträning, men Humlan, Holly och Cera fick jobba. Trots fint soligt väder blev det inga bilder tagna eftersom fotografen (Hanna) och Fixa var bortresta.
Holly har cykeltränats en hel del på de (dock inte längre) snöfria vägarna, och har även fått spåra. Nu väntar vi på att hon ska börja löpa, även om det inte gör något alls om hon skulle vänta en månad eller så.

Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005