Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2010-12-10
Tiden går fort, och snart är det ett nytt år. Återigen är det massor med snö ute, och hundarna njuter verkligen av det. Den mesta av träningen ligger på is just nu, men långa promenader och lite skidåkning blir det i alla fall.

Cera och Rebel har varit hos fotografen med sin dagmatte och hennes Tibbe, en amerikansk cockerspaniel. Så här fint blev resultatet:


Rebel, Tibbe och Cera

2010-11-21
Vi har en fullmatad helg bakom oss. I lördags var det dags för Accept-kullens andra valpträff. Tyvärr var det några stycken som lämnade återbud, men tre av sex valpar var på plats, Kalev, Harry och Rebel. Vi började med att lägga viltspår och alla tre klarade sina spår utan några större problem. Stjärnan var helt klart Harry, trots att det var första gången så spårade han som att han aldrig gjort något annat. Kalev och Rebel var lite mer försiktiga i början, men spårade sig fint fram till slutet även om det tog lite längre tid.
Efter lunch blev det lydnadsträning och till sist fick de prova på att apportera en kråka. Stefan fotade en hel del, men det var mulet och snöade till och från hela dagen, så några vettiga bilder blev det tyvärr inte.

Idag var det tackjakt på Gesta, hela familjen och alla hundarna var med. Rebel fick nöja sig med att sitta med och titta, och Maya sov i sin vagn, men övriga fick jobba, inklusive gamla Cera. Stefan agerade barnvakt och fotograf, vädret var inte det bästa men några bilder kommer nog att dyka upp inom kort.

2010-11-13
Det har varit lite dåligt med uppdateringar här ett tag. Vi har haft en sväng med kennelhosta, alla hundarna utom "gamlingarna" Cera och Fixa fick det, men som tur är så har ingen av dem blivit riktigt dålig, de har hostat i någon vecka eller så men sedan varit fit for fight igen. Kennelhostan innebar dock att vi fick flytta Accept-kullens andra valpträff som skulle varit den 31/10, den blir istället nästa lördag. Före och efter hostperioden har det också hunnits med lite and- och fasanjakter, framförallt för Holly och Millie. Vintern har varit på besök en sväng, Rebel som aldrig sett snö förut tyckte det var mycket märkligt i början, men sen for hon fram som en snöplog och åt snö resten av promenaden.

2010-10-17
Några bilder från Hasslaprovet igår, tagna av Mariah Andersson:


Lupus på väg in med en and på söket.


Millie och Göran efter utfört arbete.


Linda och Lupus med fin rosett

2010-10-16
Idag hade Labradorklubben Östra inofficiellt jaktprov i nkl vid Hassla Gård. Linda och Lupus följde upp gårdagens officiella etta med ytterligare en etta, denna gång med HP. Snyggt! Även Göran och Millie startade, Millie gjorde ett bra jobb och löste sina uppgifter, men tyvärr så var det lite si och så med avlämningarna, så resultatet blev en tvåa. Helt klart godkänt ändå, och de vet vad de ska jobba på inför vårens prov.

2010-10-15
Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) gjorde idag premiär i nkl på jaktprov i Roslagen. Lupus gjorde det han skulle och belönades med ett förstapris av domaren Lasse Johnsson. Den sammanfattade kritiken: "En trevlig hund att se i arbete. Visar genomgående fina retrieveregenskaper. Skönhetsfläckarna i arbetet dra dock inte ner priset". Grattis, härligt jobbat!
Lupus är en mångsidig hund som med hjälp av sin duktiga matte nu är meriterad i både jakt, lydnad och bruksspår.

2010-10-06
Idag flyttade Harry, tidigare känd som Bossy, (Q. Restless And Wild) till Agneta och Lasse på Gesta Gård i Stallarholmen. Vi önskar honom och hans nya familj lycka till!


Harry med sin nya matte och Husse.

2010-10-04
Helgen har varit aktiv, med jakter och valpträff. I torsdags var Grete och Holly på andjakt i Tullinge, och i lördags bar det av till Gesta där även Millie och Fixa fick vara med. På förmiddagen var det andjakt, och efter det var det fasan och hare som gällde. Det var Millies första jakt, och hon skötte sig med den äran.

I söndags var det dags för Accept-kullens första valpträff, och alla valpar var på plats. Vi inledde med lydnadsträning på förmiddagen, och efter lunch blev det lite apporteringsövningar. Vädret var soligt och fint, valparna (och deras ägare!) duktiga, och vi hade en mycket trevlig dag! Bilder finns här.

2010-09-29
Idag var vi och hämtade Bossy (Q. Restless And Wild) från senaste kullen som tyvärr inte kan bo kvar hos sin familj pga ändrade familjeförhållanden. Bossy söker nu ett nytt aktivt hem, men kommer tillsvidare att bo i Hällby med sin mamma och Millie. Han är en framåt och trevlig valp som snabbt smälte in i flocken igen. Bild och mer info finns på valpsidan.

2010-09-26
Vi har fått tillökning i familjen! I onsdags kl 18:33 föddes Hannas och Stefans dotter Maya, en ganska liten, men pigg, tjej på 2,4 kg.

I lördags hade Labradorklubben Östra working test i Säbyholm. Lupus och Millie startade i nkl och Holly i ökl. Resultaten var lite blandade för dem allihopa, vissa stationer gick kanon medans andra inte gick alls.

2010-09-19
Idag var det b-provspremiär för både Lyra och Millie på Enköpingsprovet, men det ville sig inte riktigt för någon av dem. Lyra var först ut och klarade första landmarkeringen, men vattenmarkeringen blev för svår för henne. På söket började hon bra och fick in första viltet rätt snabbt, men sedan hände något när hon sprang igenom slånbuskarna, hon skrek till och kom ut och såg väldigt låg ut. Hon sökte vidare ändå och fick in en fasan, men var tydligt påverkad av det som hänt, så söket blev grundare och grundare tills Hanna avbröt det hela.
För Göran och Millie tog det slut ännu fortare. Den inledande landmarkeringen fick Millie in utan några större problem, på vattnet simmar hon snabbt ut, hittar anden och plockar upp den, men sedan släpper hon den igen och kommer tillbaka. Viltvägran och tack för idag. Två nollor blev alltså resultatet, tråkigt, men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) tävlade igår appellklass spår, och de gjorde det så bra att Lupus nu är uppflyttad till lägre klass. Grattis!

2010-09-12
Hanna och Lyra gjorde idag en ny start i lydnadsklass ett på Norrköpings BK. Mycket tränande på läggande under gång sedan sist gjorde att Lyra på ställandet stannade, funderade en stund, och sedan lade sig ner. Typiskt. Resultatet snöpliga 158 poäng, bara 2 p från ett förstapris. Bra jobbat ändå!

2010-09-11
Mattias och Humlan (Q. Humblebee Hunter) gjorde debut i elitklass på Eskilstunaprovet idag, och ett andra pris blev resultatet. Mycket bra jobbat och stort grattis!

2010-09-05
Igår gjorde Hanna och Lyra debut i lydnadsklass 1. Trots en nolla på läggande under gång så fick de ihop 163 poäng och ett första pris!
För Holly var det andjaktspremiär för året, hemma hos Ib och Shark från senaste kullen. Det var en ganska liten och trevlig jakt, med åtta skjutna änder som resultat.

2010-08-23
I lördags hade vi kennelträff i Hällby, ett femtontal hundar och ägare dök upp. Åkern tvärs över vägen hade lämpligt nog blivit skördad under veckan, och stubbåkern med öar var en perfekt träningsplats. Vi delade upp oss i två grupper, nybörjar- och öppen-/elithundar som tränade på var sitt håll. Efter träningen så var det dags för grillning och diskussioner. Tack allihop för en jättetrevlig dag! Bilder finns i galleriet.

2010-08-15
Igår hade LRK Östra dummyprov i Rimbo, och det var som vanligt ett mycket trevligt arrangemang med (nästa lite väl) fint väder. Göran och Millie startade i unghundsklassen och fick ihop 45 poäng av 60. Det innebar en deland fjärdeplats. Hela resultatlistan och lite bilder finns här.

2010-08-01
Mattias och Humlan (Q. Humblebee Hunter) startade i öppenklass i på Härnösandsprovet igår. Ett förstapris blev resultatet, och eftersom det är deras andra kan de nu titulera sig elitekipage! Stort grattis! Även Lova (Q. A Legend Reborn) startade i nybörjarklass, hon gjorde ett bra arbete men bytte tyvärr vilt på söket, så det blev inget pris för henne idag.

2010-07-12
Bilder från campen finns nu i fotogalleriet.

2010-07-08
Igår kväll/natt var det working test på campen i Bispgården. Hanna och Lyra gjorde premiär i nybörjarklass och fick ihop 87 poäng och en fjärdeplats av 38 hundar. Hanna var väldigt nöjd med Lyra som jobbade riktigt bra. Anette och Alice startade i ökl, men Alice var inte på topp efter veckans hårda träning. Bättre lycka nästa gång! Göran och Millie skulle även de startat i nkl, men eftersom Millie passade på att börja löpa veckan innan campen fick de snällt stå över denna gång. Fullständigt resultat finns på campens hemsida.

2010-07-06
Hanna och Göran tillbringar denna vecka i Bispgården på Labradorklubbens Working Camp tillsammans med Lyra och Millie. Enligt de rapporter vi fått så har de jättetrevligt, träningen går bra för dem båda. Även Anette och Alice (Q. Always Will Be) är med på campen. Vi ser fram emot en utförligare rapport och bilder när de kommer hem igen.

2010-06-30
Idag fyller Cera 14 år! Det firades med en leverpastej- och korvtårta som var mycket uppskattad.


Inget vidare bordsskick...

2010-06-21
Några bilder från unghundsderbyt igår:


2010-06-20
Göran och Millie startade på unghundsderbyt i Kalmar idag, det gick riktigt bra på de fyra första stationerna, 17, 17, 17 och 16 poäng. Den sista stationen, en vattenstation, nollade de tyvärr, men eftersom de inte tränat så mycket vatten än var Göran ändå nöjd med dagen. De fick ihop 67 poäng och slutade på en 69:e plats av 118 deltagare. Millies syster Mondi (Thorsvi Loch Lomond) och matte (och uppfödare) Anita gick till final och slutade på en åttondeplats. Grattis!

2010-06-14
Efter en lite stökig natt så tittade den första valpen ut vid 9:30 imorse. Sedan kom de i en ganska jämn ström, och vid 13-tiden kom den sista. Totalt blev det sex valpar, fyra hanar och två tikar, alla svarta. Valpningen gick lätt, och Holly har skött allt utmärkt. Valparna har bra vikter och är pigga allihop. Bilder och mer om valparna kommer fortsättningsvis kunna läsas i valpdagboken.

2010-06-13
Nu börjar det närma sig valpning för Holly. Tempen har varit ordentligt långt nere, magen har sjunkit och hon är flåsig och har svårt att komma till ro. Ute letar hon lyor lite här och var. Förmodligen blir det valpar inom det närmsta dygnet.


Dag 60. Man ser att magen sjunkit ner.

2010-06-09
Göran fick en träningsdag hos Håkan och Carina på Sörmlands Hundskola i födelsedagspresent, och igår var det dags att åka dit. Han och Millie fick sällskap av Hanna och Lyra (Q. Yes I Will), Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop), samt Helena och Ila (Viltvårdarns Ila). De hade en mycket lyckad dag allihop och fick med sig många bra träningstips hem. Vädret var inte det bästa så tyvärr blev det inga bilder tagna.

Vi vill även gratta Åsa och Valter (Q. Black Sheep) som tävlat lägre klass spår, med resultatet uppflyttning och klassvinst. Bra jobbat!

2010-06-07
Drygt en vecka kvar tills valparna tittar ut, och Holly börjar bli lite besvärad av sin mage. Hon är inte så förtjust i att vi känner på den, men när hon ligger stilla så kan man se att det sparkar där inne. Valplådan är framplockad sedan ett par dagar, och en säng ska ställas dit så att hon får sällskap på nätterna ett tag framöver.


Dag 54, nu är hon närmast tunnformad ;)

2010-06-01
Hollys mage växer mer och mer, det är nu två veckor kvar till planerad valpning. Promenaderna går i sakta mak, särskilt nu när det är varmt ute på dagarna. Vi har inte känt några sparkar än, men det lär nog dyka upp inom kort. Fotografering är inget hon har särskilt mycket tålamod med för tillfället, men efter några försök blev det en vettig bild i alla fall.


Dag 48.

2010-05-24
Det är nu drygt tre veckor kvar av Hollys dräktighet, och hon börjar bli märkbart tjockare. Midjan är borta och buklinjen har sjunkit en del. Hon börjar också ta det lite lugnare på promenaderna.


Dag 40.

2010-05-16
Bilderna från MH:t finns nu på bildsidan. Vädret var inte det bästa, så bilderna blev därefter.
Hollys dräktighet fortskrider, även om det ännu inte syns särskilt mycket på henne. Hon är lite kinkig med maten och vill inte gärna ha torrfoder, men färskfodret slinker ner utan problem.


Inte allt för villig fotomodell... Holly på dag 32 i dräktigheten.

2010-05-10
Idag var vi på ultraljud med Holly, och visst finns det små valpar i hennes mage. Fem stycken såg det ut att vara, men ultraljud är ju inte särskilt pålitligt för att räkna antal, särskilt inte så här tidigt i dräktigheten, så vi får se hur många som tittar ut. Hon är idag på dag 26, så någon gång i mitten på juni, vecka 24 är det dags.


Holly den 2 maj, dag 18 i dräktigheten. Magen ser fortfarande ut som vanligt.

2010-05-09
Igår stod MH på Finspångs BK schemat. Nästan hela Hollies-kullen beskrevs, det var bara Gino som saknades (lite väl långt att åka för dem), men Lyra, Lupus, Indy och Noar var närvarande, plus Millie, en collie och några schäfrar. Alla skötte sig bra, som vanligt är det jättespännande att se hur hundarna reagerar i de olika situationerna, även om det inte dök upp några stora överraskningar. Stor kamplust har de allihop, och inga direkta kvarvarander rädslor på några moment. Tyvärr var vädret inte det bästa för bilder, mulet och regnigt, men de som blev vettiga dyker upp på bildsidan inom kort.

Holly har i veckan mått lite illa på morgonen och inte varit särskilt intresserad av att äta. Stoppar ner nosen i skålen, rynkar på näsan och går därifrån. Vi håller tummarna att det beror på dräktighetsillamående. På måndag är det dags för ultraljud, då får vi veta.

2010-05-03
I lördags startade Göran och Millie på SSRK Bergslagens KM, i form av ett WT. Provet var ganska svårt och det gick väl inte direkt lysande för Millie, men några poäng skrapade de ihop i alla fall, och fick med sig lite vetskap om vad de behöver träna mer på.

Måndagen har spenderats i Veckholm på LRK Östras särskilda b-prov i nybörjarklass som dömdes av Sune Nilsson. Grete var provledare, Jenny kommissarie och båtsman, Göran var kastare på landmarkeringarna. Vädret var underbart och vi fick se flera duktiga hundar. I det stora hela en mycket trevlig dag, tack till alla deltagare och funktionärer för det!

2010-04-29
Det har nu gått drygt två veckor sedan Holly parades. Hennes beteende har förändrats litegrann, hon är mer matglad än vanligt, slukar sin mat och tigger godis på promenaderna. Än är det dock lite tidigt att säga om det beror på att hon är dräktig eller inte. Ultraljud är bokat om ett par veckor, då får vi veta säkert.

2010-04-17
Idag var det working test på Lidningö, anordnat av SSRK Östra. Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) samt Göran och Millie startade i nybörjarklass och det gick riktigt bra för båda två. Linda och Lupus fick ihop 91 poäng och kom på en delad fjärdeplats, Göran och Millie fick 83 poäng. Det hela var ett mycket välarrangerat och trevligt prov, alla stationer flöt på utmärkt och nybörjarklassen var klar redan kl 11.

Det finns platser kvar till LRK Östras särskilda b-prov i nybörjaklass måndagen den 3 maj. Platsen är Veckholm och domare Sune Nilsson. Läs mer på LRK Östras hemsida.

2010-04-15
Holly är nu parad med Zorro. Det blev ingen hängning, men vi håller tummarna för att det tagit sig ändå. Vi kommer att göra ett ultraljud om ca fyra veckor för att se om det finns några valpar i magen.

2010-04-12
I fredags åkte Grete och Göran med Holly ner till Stenungsund. Vi misstänkte att det var lite tidigt i löpet, vilket visade sig stämma, Zorro är intresserad men visar att det inte är dags än. Han är ju en rutinerad hane, som inte parar om det inte är rätt dag. Holly får stanna kvar hos Catarina och Kjell ett tag, och vi hoppas det blir parning senare i veckan.

2010-03-29
Holly har kommit ur sin vinterdvala och börjat löpa, så om ca två veckor blir det en tur ner till Stenungsund för att träffa Zorro. Om allt går som det ska kommer valparna se dagens ljus i mitten på juni. Mer information finns på valpsidan.


Zorro 10 mars 2010. Foto Maria Hansson.

2010-03-16
Snön smälter i ett rasande tempo nu när solen är framme på dagarna, även om det fortfarande är en hel del kvar på sina ställen. Cera är på semester i Hällby under veckan, och uppskattar att få springa runt i skogen. Hennes hörsel är inte den bästa längre, så i hemma i stan får hon oftast gå i koppel för säkerhets skull.


Solen gör sitt för snösmältningen. Cera, Holly och Millie, med katten Märtha i bakgrunden. Hon brukar följa med på promenaderna lite då och då.

2010-03-06
Fortfarande inget löp för Holly, hon kanske gått i vinterdvala? Dagarna börjar bli längre igen, och det börjar kännas som att våren kanske är på gång snart. Det ska bli skönt när snön smälter och träningen kan komma igång ordentligt igen.

2010-02-16
Här händer inte så mycket just nu. Holly har inte börjat löpa än. Millie är klar med sitt löp, golven är tvättade och mattorna tillbaka på plats, så Holly kommer säkert igång snart så vi får plocka bort dem igen. Träningen har kommit igång igen efter helgvilan, så gott det går i snön i alla fall. För Millies del blir det linjetag, lite närsök och avlämningar, medans Holly kämpar på med dirigeringen. Hanna och Lyra har börjat på tävlingskurs i lydnad.

2010-01-29
Idag kom det tråkiga nyheter från Gagnef. Casper, från c-kullen, blev plötsligt mycket dålig imorse, och hos veterinären konstaterades att han hade en tumör på mjälten som spruckit. Casper fick somna in, knappt 12 år gammal. Våra tankar går till hans husse och matte, Lars och Irene.


Casper i juni 2006.

2010-01-24
I fredags såg vi löpfläckar hemma, tyvärr konstaterades att det var "fel" hund som börjat löpa. Millie löpte för bara fem månader sedan, så vi trodde nog att hon skulle vänta en stund till. Men Holly kommer nog igång med löp snart hon också, det kissas noggrant både här och var på promenaderna.

2010-01-16
Idag kom svaret på Millies röntgen upp på hunddata (på en lördag!). Resultatet var bästa möjliga, A på höfterna och ua på armbågarna. Jätteskönt!

2010-01-07
God fortsättning på det nya året! Jul och nyår har varit lugnt och det har inte blivit särskilt mycket hundträning. Snön och kylan har satt stopp för den mesta träningslusten, varken vi eller hundarna är så förtjusta i att vara ute någon längre stund när det är -20 grader ute, till och med Märtha valde att stanna inne när det var som kallast.

Hanna passade dock på att träna lite drag med hundarna på annandagen när hon och Stefan var på besök i Hällby, något som både hon och hundarna ser ut att gilla.


Full fart!


Grannens vedsläde fick tjänstgöra som hundsläde, man tager vad man haver!

Nox och Vilya har varit på semester i Hällby när Jenny och Palle varit bortresta. Nox har tjänat sitt uppehälle genom att hjälpa till med diverse hushållssysslor. Försöket att städa undan resterna av revbensspjällen från julbordet var dock inte så uppskattat av extramatte och -husse. Som tur var skvallrade Millie om att han snott dem, så de kunde plockas ut från gömstället under gästsängen. På det stora hela var nog både Grete, Göran och Märtha glada när de åkte hem igen, men Millie saknar nog sin nya lekkamrat.


Nox inspekterar råmaterialet för dummytillverkning.

Hjälper till att städa i garderoben.

Millie röntgades i tisdags, så nu är det bara att vänta på att resultatet dyker upp på hunddata, förhoppningsvis någon gång i nästa vecka. Lite nervöst är det alltid innan svaret kommer.

Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005