Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2013-12-08
Året börjar närma sig sitt slut och vintern har anlänt. Det har varit dåligt med uppdateringar på sista tiden, men under hösten har det hunnits med and- och fasanjakter för alla hundarna. Den första snön togs emot med springfnatt av hundarna, och Lyra och Rebel fick dra Maya i pulkan till allas glädje.

2013-10-07
Det blev ingen parning mellan Rebel och Memphis denna gång, men vi gör ett nytt försök till våren.

2013-09-28
Linda och Lupus tävlade lydnadsklass 3 idag på Skultuna BK, och trots en nolla på platsliggningen så fick de ihop 266,5 poäng och ett första pris. Det är deras tredje etta, så nu kan Lupus titulera sig LP1 LP2 LP3 Quinline's Stop Stop Stop. Stort grattis, elitklass nästa!

2013-09-25
Rebel har börjat löpa och ska inom kort på date med Memphis. Mer info finns på valpsidan.

2013-09-15
Igår gjorde Hanna och Lyra debut i ökl på Enköpingsprovet. Lyra gjorde ett mycket bra sök- och markeringsarbete, och även vattendirigering, men på landdirigeringen ville hon inte lyssna alls. Det plus att hon hängde lite över ett par vilt i början gjorde att resultatet blev ett tredjepris. Matte är dock väldigt nöjd med Lyras arbete, provstarten var mest en avstämning för att se hur de ligger till i träningen. Provet var som vanligt mycket trevligt, och det fina sommarvädret gjorde ju inte saken sämre. Även Nim gjorde jaktprovsdebut, som åskådare, även om hon sov sig igenom större delen av provet.

2013-09-12
I söndags fick vi tillökning i familjen igen, när Jenny och Palles dotter Nim föddes. Allt gick bra, och familjen mår utmärkt.


På väg hem från BB

2013-08-26
Göran och Millie startade nkl på Hallstavikprovet idag, tyvärr strulade det med avlämningarna, så de fick ytterligare en två till samlingen.

2013-08-17
Det är mycket som händer den här helgen. Linda och Lupus gjorde ett nytt försök i lydnadstrean, och resultatet blev ett till förstapris. Nu är det bara ett kvar innan LP:t är i hamn. Grattis!

Jenny och Rebel startade i ökl på Salaprovet med förhoppningen att ta den sista ettan innan mammaledigheten, men tyvärr var inte hörsamheten vad den borde vara på framförallt landdirigeringen, så det blev ytterligare ett andrapris.

Det är även Labradormästerskapet denna helg, WT idag och utställning imorgon. Flera Quinline's-hundar startade på dagens WT: Harry, Q. Restless And Wild i nybörjarklass, Lupus Q. Stop Stop Stop i öppenklass och Holly, Q. Holly Hunter i veteranklass. Allra bäst gick det för Grete och Holly som kom trea i veteranklassen med 95 poäng. Linda och Lupus kom femma i ökl med 80 poäng, Agneta och Harry kom på en delad 25:e plats i nkl med 61 poäng. Göran och Millie startade i ökl de också, men det ville sig inte riktigt idag, de nollade två rutor. Imorgon är det dags för utställning, och sedan utses de totala vinnarna i de olika klasserna.

2013-08-11
Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) gjorde igår comeback på tävlingsbanorna efter att Lupus varit skadad en längre tid. Debut i lydnadsklass tre stod på programmet, och trots lite småmissar så fick de ihop 260 poäng och ett första pris. Stort grattis, bra jobbat!
Idag gjorde de två nya försök på en dubbeltävling, men det gick inte lika bra som igår, ett andra och ett tredjepris blev resultatet. På't igen bara!

2013-07-21
Jenny och Rebel har gjort två ökl-starter till i helgen, med blandat resultat. Fredagens prov i Örbyhus var ett svårt prov, terrängen var mestadels midjehöga nässlor, och det blåste riktigt ordentligt. Rebel kändes dessutom okoncentrerad. Den inledande dubbelmarkeringen på land gick ok, men på vattnet blev det struligt både på markeringar och dirigeringar, och söket var inget vidare det heller. Hon avslutade dock med en riktigt fin landdirigering, men vad hjälper det när resten inte funkar. En nolla blev resultatet, av 14 startande hundar var det 10 nollor, tre treor och en etta. Svårt prov som sagt.

På lördagens prov i Norberg gick det betydligt bättre, Rebel gjorde ett fint markeringsarbete både på land och vatten, bra landdirigering och ett mycket bra sökarbete. Tyvärr gick det inte lika bra på den inledande vattendirigeringen, öronen var inte riktigt påslagna än, så det blev väldigt omständigt även om anden kom in till sist. Det gjorde att resultatet blev en tvåa, det är mycket som ska klaffa för att ettan ska sitta. Nu blir det att fokusera träningen på dirigering på vatten framöver, så får vi se om det hinns med något mer prov innan det är dags för mammaledigt för både matte och hund.

2013-06-24
Ibland blir saker inte som man tänkt sig. Det blev ingen parning mellan Lyra och Grabben denna gång heller, och vi har beslutat oss för att inte försöka igen. Lyra kommer att tas ur avel, och så hoppas vi på valpar efter Rebel till hösten istället.

Vi var idag på Albano och ögonlyste Rebel och Holly. Rebels ögon var ua, medans Holly precis som sist hade främre Y-sömskatarakt, vilket inte är något att oroa sig över med tanke på hennes ålder.

2013-06-12
Igår gjorde Jenny och Rebel ett nytt försök i lydnadsklass tre, och trots en dunderförkyld matte och lite inledande strul under gruppmomenten så räckte poängen med råge till ett förstapris och även första placering, 268,5 poäng blev det totalt. Nu är det träning inför elitklass som gäller!

2013-06-11
Lyra har börjat löpa, så vi hoppas på att det blir parning med Grabben inom kort. Valparna kommer födas i mitten på augusti med leverans i oktober.

2013-05-29
Kottar är inte att leka med, det har nu både Holly och Millie fått erfara. I söndags morse blev Millie dålig, kräktes, ville inte ha någon mat och visade tydligt att hon hade ont i magen, så det blev en tur till Ultuna. På röntgen syntes att det var något som satt fast i magen, så Millie blev kvar på sjukhuset. Senare på dagen opererades hon och en kotte plockades ur, samma sak som hände Holly för ett par år sedan. Operationen gick bra, och igår fick hon komma hem igen. Hon är lite orolig, men mår förhållandevis bra. Vi hoppas att hon läker ihop bra och snart är sitt vanliga pigga jag igen.

2013-05-26
Idag säger vi ett stort grattis till Åsa och Valter (Q. Black Sheep) som igår fick certpoäng i elitklass spår. Bra jobbat!

2103-05-23
Nu är det bestämt vilken hane vi kommer att använda till Rebels kull i höst. Det blir Moorman's Tweed Glentress, Memphis. Memphis är en mycket trevlig och social hane som med matte Eva snabbt tagit sig till elitklass på både b- och a-prov. Mer information finns på valpsidan.


Rebel och Memphis.

2013-05-16
Ny start i lydnadsklass 3 för Jenny och Rebel idag, på Vällingby BK. Allt gick bra fram till hoppapport, Rebel gick runt hindret på tillbakavägen, och då blir det noll poäng. Resultatet blev nesliga 251,5 poäng, ynka 4,5 p från förstapriset. Surt, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Resultatet räckte i alla fall till en första placering och en fin prispåse. Alltid nåt!

2013-05-07
Göran och Millie startade i nkl i Södertälje idag, den här gången satt avlämningarna där de skulle, men tyvärr valde hon att lämna en trut på söket, så det blev tyvärr en nolla.

2013-05-05
I strålande försommarvärme startade Rebel och Jenny i öppenklass i Vingåker idag. Rebel skötte sig mycket bra och blev belönad med ett förstapris. Den sammanfattande kritiken löd så här: "En trevligt arbetande tik som är mycket välbalanserad i sina egenskaper. Hon löser provets alla delar på ett utmärkt sätt i fint samarbete med sin förare".

2013-05-01
Idag var det jaktprovspremär för oss för året, efter att många prov blivit inställda pga is. Göran och Millie startade nkl på Labradorklubbens prov i Veckholm. Millie gjorde ett mycket bra arbete, men tyvärr så satt inte avlämningarna som de skulle, så det blev "bara" ett andrapris. Hem och träna avlämningar, så blir det ett nytt försök i nästa vecka.

2013-04-18
I söndags fick vi tillökning i familjen, när Mayas lillebror Sam kom till världen. Både mor och son mår bra.

2013-03-26
Vintern vill inte riktigt ge med sig, men nu verkar det äntligen som att våren är på ingång. Solen värmer på dagarna coh snön börjar försvinna så smått. Träningen inför vårens jaktprov är i full gång.

Jenny och Rebel var i Kungsör och tävlade lydnad i helgen. Första starten i lydnadsklass 3, lite missar här och var gjorde att poängen inte räckte hela vägen, men ett andrapris och tredje placering blev det i alla fall.

2013-01-21
Det har varit dåligt med uppdateringar på det nya året, men inte så värst mycket har hänt. Vi firade en lugn jul i Hällby tillsammans, en del hundträning och skidåkning hanns med utöver julmat och presentöppning. Träningen har börjat komma igång så smått igen efter helgerna, de dagar temperaturen håller sig på vettiga nivåer i alla fall.

Vi har tänkt att para Rebel till hösten, vilken hane det blir är inte helt bestämt än, men vi letar för fullt. Utöver det är det tänkt att Lyra ska paras på sitt nästa löp, i början av sommaren. Mer info om båda kullarna finns på valpsidan.

Nyheter 2012
Nyheter 2011
Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005