Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2012-12-08
Åsa och Valter tog idag ytterligare ett förstapris i lydnadsklass 2, så nu kan Valter titulera sig LPII Quinline's Black Sheep. Grattis!

2012-11-17
Det blev ingen parning mellan Lyra och Grabben denna gång. Vi gör ett nytt försök på nästa löp i början av sommaren 2013.

2012-11-08
Lite bilder från helgens andjakt finns nu i galleriet.

2012-10-31
Lyra har börjat löpa, så snart blir det dags för en date med Grabben.

2012-10-21
Idag säger vi grattis till Åsa och Valter, Q. Black Sheep, som idag tog ett förstapris i lydnadsklass 2!

Igår var vi på en mycket blöt jaktdag på Gesta, det regnade i princip hela dagen. Stefan hade tänkt att fota lite, men det blev det inget av. Hundarna fick jobba hårt i den tunga och vattensjuka marken, men de skötte sig riktigt bra allihop. Ett gäng med änder och fyra fasaner blev resultatet av dagen.

2012-09-29
Ny ökl-start för Jenny och Rebel i Stjärnhov idag, men den här gången gick det inte alls. Rebel var fullständigt döv på dirigeringarna, och när parkamraten fick sin dubbelmarkering på vatten så bestämde sig den normalt sett stadiga fröken för att det var hennes tur nu och knallade, till sin mycket förvånade mattes förskräckelse. Det gick visserligen att få stopp på henne direkt, men beter man sig på det viset får man inget pris. Det blir till att nöta dirigeringar under vintern och ta nya tag till vårens prov igen.

2012-09-23
Jenny och Rebel gjorde premiär i öppenklass på b-provet i Askeby idag. Rebel gjorde ett mycket bra markerings- och sökarbete, men dirigeringarna blev lite väl omständiga, så det räckte inte hela vägen. Ett andrapris blev resultatet.

2012-09-16
Helgen har spenderats på jaktprovet i Brunnsholm, både som funktionärer och startande. Agneta och Harry (Q. Restless And Wild) gjorde jaktprovspremiär i nkl, Harry gjorde en hel del bra saker, men också en del som inte var helt enligt plan, och resultatet blev ett tredjepris. Debut med mersmak! Grete och Holly gjorde ett nytt försök i ökl och lite bättre gick det. Holly löste alla uppgifter, men precis som förra helgen blev det lite väl självständigt på dirigeringarna, så ett tredjepris blev resultatet.

2012-09-10
I förra veckan kastrerades Millie. Hon har har haft väldigt täta löp och jobbiga skendräktigheter då hon gått ner sig och inte velat äta, därför tog vi beslutet att kastrera henne. Operationen gick bra och hon mår efter omständigheterna väl. Vi hoppas att hon snart kryar på sig och är sitt vanliga glada jag igen.

Grete och Holly startade på jaktprov i öppenklass i helgen, i Eskilstuna. Holly genomförde hela provet, som var ganska svårt, men pga strul med dirigeringarna både på land och vatten så blev det inget pris. Det blir hårdträning på dirigeringar under veckan och sedan start igen i Enköping på söndag.

2012-09-01
Idag var det dags för årets första andjakt för vår del, i Västerås. Holly, Rebel och Rebels bror Shark med husse Ib var med, båda unghundarna skötte sig mycket bra och fick apportera ett par änder var. Änderna var dock inte helt sammarbetsvilliga, de låg mest i vassen och tryckte och ville inte upp och flyga, men 11 stycken blev slutresultatet.


Uppmärksam Rebel på pass.

2012-08-26
I förra helgen gick Labradormästerskapet av stapeln i Ljugskile, Grete och Holly startade i veteranklass och Göran och Milliei mästarklass. På lördagen var det working test, Holly skötte sig bra och fick ihop 53 poäng och en femte plats, Millie var tyvärr inte alls med på noterna under dagen och fick därför inte så många poäng. På söndagen var det utställning, och där blev det föga förvånande inte någon bra placering för någon av hundarna. En trevlig utflykt var det i alla fall.

2012-08-14
Lyra kommer att paras med Stenbury Black Grouse på sitt nästa löp i höst. Mer info finns på valpsidan.

2012-07-09
Åsa occh Valter (Q. Black Sheep) har gjort premiär i elitklass spår, med godkänt som resultat. Grattis!

2012-06-10
I strålande väder gick 2012 års unghundsderby av stapeln i Friggesund i Hälsninglad igår. Det var ett jättetrevligt arrangemang på fina marker, och tävlingen flöt på väldigt bra under hela dagen. Rebel startade i första gruppen på förmiddagen. Hon gjorde ett bra arbete med lite mindre skavanker här och var, och fick ihop 87 poäng vilket resulterade i en delad 27:e plats. Att det var många duktiga hundar med märktes på poängen, de tio finalisterna hade alla över 94 poäng! Finalen hölls på en skjutbana med publiken på skjutvallen, så vi kunde se precis vad som hände hela tiden, jättekul! Stort tack till SSRK Gävleborg för ett otroligt trevligt arrangemang!

2012-06-08
Igår startade Jenny och Rebel lydnadsklass 2 på Solna Sundbybergs BK. Trots en nolla på läggande under gång så räckte poängen 170,5 till ett första pris och en tredje placering. Nu blir det träning inför start i trean.

2012-05-12
Idag var det dags för jaktprov igen, denna gång i Nyköping. Hanna och Lyra startade som nummer tre, och den här gången satt allt på plats, så de fick ett förstapris. Enligt domaren var det endast en slarvig avlämning från HP dessutom, kul! Även Millie startade, denna gång med Grete som förare eftersom Göran fortfarande inte är kry (han har dock fått komma hem från sjukhuset nu skönt nog). Idag plockade Millie in allt vilt oavsett sort, och restultatet blev därför ett andrapris. En bra avslutning på vårens jaktprov för vår del.

2012-05-06
Återigen en händelserik helg. I lördags var det jaktprov i Västerås, och tanken var att Jenny, Hanna och Göran skulle startat varsin hund med Grete med som åskådare. Dock blev både Grete och Göran sjuka i veckan (elaka baciller från barnbarnet Maya kanske), det blev inget prov för dem. Göran fick spendera helgen på Enköpings sjukhus med dubbelsidig lunginflammation medans Grete klarade sig med bihåleinflammation och antibiotika hemma. Förhoppningsvis kryar de snart på sig.

Provet var väldigt trevligt, vattenarbetet låg i ett fint viltvatten så provupplägget var likt en riktig andjakt. Jenny och Rebel startade som nummer tre och Rebel gjorde ett mycket bra jobb och fick med sig ett förstapris på sin första start i nkl. Sen var det Millies tur som nummer fem, med Jenny som förare eftersom Göran var sjuk. Millie var inte helt förtjust i förarbytet, men gjorde ett helt okej jobb på vattnet. På söket så hämtade hon in ett gäng med änder och en kanin, men valde att lämna truten, så där tog provet slut utan pris för hennes del. Sen var det Hanna och Lyras tur. Lyra gjorde ett mycket bra vattenarbete och markeringsarbete på land, men orkade tyvärr inte hela vägen i söket, så resultatet blev ett andrapris.

På söndagen startade Linda och Lupus i öppenklass. Lupus var idag helt tyst och gjorde ett bra sök och vattenmarkeringar, men ville inte riktigt lyssna på mattes anvisningar på dirigerigarna, så resultatet blev ett tredjepris.
På söndagen var det också WT i Bro där Jenny startade Rebel i nkl. Matte var inte helt nöjd med resultatet på 73 poäng, tre rutor gick bra, men på de två andra strulade det till sig lite, så poängen blev därefter. Slutresultatet blev en niondeplats.

2012-05-01
Valborgshelgen har bjudit på mycket aktiviteter. Lördag och söndag var Hanna och Jenny med Lyra och Rebel på kurs på Gesta för Jens Palmqvist och Sofia Larsson. Även Agneta med Harry och Linda med Lupus var med på kursen som var mycket lärorik. Efter två dagars intensiv träning var både hundar och förare helt slut.

Igår var det lydnadstävling på Stockholms Södra BK. Jenny och Rebel gjorde debut i klass ett med bästa resultat, 185 poäng, ett förstapris och första placering. Hanna och Lyra startade klass 2 och även för dem gick det riktigt bra: 176,5 poäng, ett förstapris och tredjeplacering.


Dubbla pallplatser!

Idag var det dags för "vårt" jaktprov i Veckholm. Vädret var som vanligt strålande och vi hade en jättetrevlig dag. 10 hundar startade, dömde gjorde Åke Liedgren med Bitte Sjöblom som elev. Hanna och Lyra startade, men Lyra var inte helt på topp, sökarbetet räckte inte hela vägen och resultatet blev ett andrapris.

Nu ska vi ha några dagars välbehövlig vila innan både Rebel, Lyra och Millie ska starta på jaktprov i Västerås på lördag.

2012-04-21
Linda och Lupus gjorde idag premiär i ökl på Bro-provet, och resultatet blev ett tredjepris. De gick ut i sista par, och Lupus var tyvärr lite väl het i början, så det kom lite pip när han satt och väntade på vattendirigeringen. Det var lite andra småskavanker, men i stort så var Linda nöjd med hans arbete. Bra jobbat!

Bilder från kennelträffen i förra helgen finns nu i galleriet.

2012-04-17
Tre Quinline's-hundar och Millie startade på SSRK Östras WT på Lidingö i söndags, alla i öppenklass. Bäst gick det för Linda och Lupus (Q. Stop Stop Stop) som fick ihop 86 poäng och slutade på en 6:e plats, bara tre poäng från andraplatsen. Bra jobbat! Grete och Holly nollade en station och fick 60 poäng, Göran och Millie fick 52. Lyra tyckte dock att WT med massa väntan mellan stationerna var oerhört tråkigt, så för henne blev det bara 30 p.

2012-04-14
Idag hade vi kennelträff på Gesta gård. Dagen började inte direkt lysande, det låg fem cm snö på marken i Stockholm, och mer var på väg ner. Med sommardäck blev det ganska slirigt att ta sig fram. I Stallarholmen hade det dock inte kommit särskilt mycket snö, och när vi kom till Gesta var det i stort sett uppehåll. Instruktör för dagen var Jens Palmqvist och elva hundar i varierande åldrar och träningsnivå deltog. Förmiddagen inleddes med lite enklare grundträning, och efter en välbehövlig uppvärmande lunch blev det lite mer avancerad apportering på eftermiddagen. Solen tittade fram framåt tretiden, och då blev det riktigt skönt ute. Stefan var som vanligt med och fotograferade, bilderna dyker upp inom kort. Tack allihop för en jättetrevlig dag, hoppas ni fick med er nyttiga idéer för framtida träning!

Imorgon inleds provsäsongen med WT på Lidingö, förhoppningsvis hinner den mesta snön försvinna tills dess.

2012-03-19
Igår fick Cera somna in, femton år och åtta månader gammal. Vi fick en fin sista dag med henne i Hällby med mycket godis och spring i skogen innan hon lugnt somnade in hemma i hallen. Femton år är länge, men inte i närheten av tillräckligt lång tid med en älskad hund.


Sista bilden på hela gänget, taget i förra helgen. Lyra, Fixa, Cera, Rebel, Millie och Holly.

2012-02-03
Det har varit dåligt med uppdateringar under början av året, men sen har det å andra sidan inte hänt så mycket spännade heller. Vintern lät vänta på tills för ett par dagar sedan, så det har blivit en hel del jaktträning även under januari. Trevlig omväxling mot de senaste årens vintrar med massor av snö.

I förra helgen blev vi inbjudna till fasanjakt på Gesta. Vädret var fantastiskt, ett par minusgrader och strålande sol, så trots att bara sköts fyra tuppar var det en mycket trevlig dag. Holly och Lyra var med och jobbade, medans Millie, Rebel och Harry (Q. Restless And Wild, som bor på Gesta) var med och passivitetstränade. Harrys matte Agneta hade bjudit in en fotograf, vi har sett lite smakprov, men förhoppningsvis får vi snart lite fler bilder att lägga upp på hemsidan.

Vi vill också passa på att skicka ett något försenat grattis till Sara och Fredrik, matte och husse till Sam (Q. Aiming High), som i den 21 januari blev föräldrar till lille Felix!


Sam, Fredrik och Felix myser i soffan.

Nyheter 2011
Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005