Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
Nyheter

2014-10-25
Hösten rullar på med jakter, svampplockning och annat skoj. Kameran fick följa med på dagens småviltjakt på Gesta, bilderna finns i fotogalleriet.


Lyra med en av dagens fasaner

2014-09-27
Nytt jaktprov idag i Stjärnhov, både Lyra och Rebel till start och idag gick det riktigt bra för båda två, varsitt förstapris! Rebel var egentligen långt ner på reservlistan, men på morgonen var det ett ekipage som inte dök upp, och reserverna innan kunde inte komma med så kort varsel. Det blåste som bara den hela dagen, så det var inte helt lätt för hundarna. Det var Rebels andra etta i ökl, så nu är hon klar för elitklass.

2014-09-22
Hösten är intensiv med många jakter och jaktprov. I helgen startade både Jenny och Hanna i ökl på provet i Askeby. Rebel och Jenny gick i första par, allt gick strålande fram till den avslutande vattendirigeringen då Rebel blev tillfälligt döv, så det blev ytterligare ett andrapris till samlingen. Lyra skötte sig ok i början, men var lite väl taggad och knallade på en dubbelmarkering, så för henne blev det tyvärr inget pris alls.

2014-09-15
I helgen var det jaktprov i Enköping. Både Jenny och Rebel och Linda och Lupus var ute efter den sista ettan i ökl, men det gick tyvärr inte vägen. Rebel gjorde ett mycket bra jobb på markeringar och dirigeringar både på land och vatten, men tyvärr var inte söket tillräckligt effektivt för ett förstapris, så det blev en tvåa. För Lupus del var det vattenarbetet som ställde till det, han fick en trea. Även Lyra skulle ha startat, men hon hann inte löpa klart så Hanna fick stryka henne.

2014-08-18
Nu har Grete startat upp ett företag för sin tillverkning av dummies och annat, Tassar och Tår heter det. Hemsidan hittar ni på www.tassarotar.se, titta gärna in och se vad som finns till försäljning.

2014-08-03
Linda och Lupus, Q. Stop Stop Stop, fick idag ett förstapris i ökl på jaktprovet i Öja. Grattis, bra jobbat!

2014-08-01
Nu har valparna flyttat till sina nya hem, och lugnet börjar lägga sig i Hällby. Som vanligt är det roligt men intensivt med valpar, även om det denna gång varit lite lugnare eftersom det bara var tre valpar. Juni blir kvar i familjen hos Jenny och Rebel och har också fått en egen sida under våra hundar

2014-06-26
Idag säger vi grattis till vår Fixa och resten av F-kullen som fyller 13 år!


Pigg 13-åring.

2014-06-03
Efter en ganska lång natt och en tur till Ultuna har nu Rebels valpar kommit. Den första valpen kom igår kväll vid sjutiden, en hane. Efter det avstannade värkarbetet en del, hon krystade med jämna mellanrum men inga nya valpar dök upp. När inget hänt på fyra timmar bestämde vi oss för att åka in och kolla så att ingen låg fel. På djursjukhuset konstaterades med röntgen att det var två valpar kvar, och med hjälp av lite värkstimulerande kom de ut efter ett par timmar. En liten kull på tre stycken stora valpar alltså, en tik och två hanar. Både Rebel och valparna mår bra.


En trött Rebel hos veterinären efter att den sista valpen kommit ut.

2014-05-28
Bara en vecka kvar nu, och Rebel börjar bli riktigt rund om magen. Ta det lugnt är dock inget hon börjat med än, hon springer på som vanligt och promenaderna, och studsade över staketet för att hälsa när matte och husse kom hem efter att ha varit bortresta i tre veckor. Valplådan är framplockad, och allt är klart för valparnas ankomst.


Dag 56, en vecka kvar.

2014-05-21
Nu är det två veckor kvar tills valparna kommer och man kan nästan se hur Rebels mage växer från dag till dag.


Dag 49, två veckor kvar till planerad nedkomst.

2014-05-11
Rebel har nu snart gått två tredjedelar av dräktigheten, och det börjar märkas ordentligt att hon är dräktig. Midjan är borta, och hon är väldigt matglad och kelsjuk.


En ganska normalstor Rebel på dag 14 i dräktigheten.


Dag 39, drygt tre veckor kvar.

2014-05-04
Idag var det öppenklass i Västerås, ochLinda startade Lupus (Q. Stop Stop Stop) efter en längre tids sjukfrånvaro. Lupus jobbade på bra, men var tyvärr lite väl het, så ett tredjepris blev resultatet.

2014-05-03
Jaktprov i Västerås idag, och äntligen så tog Göran och Millie sin etta i nybörjarklass! Millie gjorde ett bra arbete provet igenom, och husse var så klart väldigt nöjd efteråt.

2014-04-29
Idag har vi varit och ultraljudat Rebel, och hon är dräktig! Fem valpar kunde vi se, så det verkar inte som någon jättestor kull, utan ganska lagom. Nu är det bara att vänta tills början på juni då valparna tittar ut. Mer information om kullen finns på valpsidan.

Jaktprovssäsongen är igång, och i helgen var det dubbelprov i Tystberga, ett mycket trevligt upplagt prov i fina marker. Att det dessutom var sommarvärme gjorde inte saken sämre. Jenny och Rebel tänkte försöka fixa den andra öppenettan innan valpledigheten, men det gick inte riktigt som matte tänkt, Rebel var inte sitt vanliga jag. En nolla och en tvåa blev resultatet, mestadels beroende på att hon var ovarsam med viltet. Det är inget vi sett något av tidigare vare sig på prov eller jakter, så förmodligen beror det på dräktigheten. Nu får Rebel vara mammaledig ett tag, så får vi se om det hinner bli någon mer provstart till hösten kanske.

2014-04-02
Rebel är nu parad med Memphis, så vi hoppas på valpar i början på juni. Det är nästan fyra år sedan vi hade kull sist, så det ska bli väldigt roligt. Mer info finns på valpsidan.

2014-03-11
Etta har gjort sig ordentligt hemmastadd, och familjens övriga hundar börjar vänja sig vid att ha en liten valp hängandes runt tassarna. Våren har anlänt och häromdagen passade vi på att ta med kameran ut på träningen i solen. Bilderna hittar ni här.


Jenny med en bebis i famnen och en på ryggen, både Etta och Nim var med på träningen.

2014-03-03
Idag flyttade lilla Etta hem till Grete och Göran i Hällby. Hittills funkar allt bra, och nu ser vi fram emot att få lära känna henne bättre.

2014-02-18
Nytt år och nya nyheter! Vi väntar tillökning igen, den här gången på hundfronten. I början på mars kommer Reedsweepers Beretta flytta in till Grete och Göran i Hällby. Hon kommer att kallas för Etta och blir Hollys efterträdare som Gretes hund.

I nästa vecka åker vi till Sälen för en veckas skidåkning, både på längden och utför. Annars väntar vi på att Rebel ska börja löpa, vilket borde bli i mars. Det var länge sen vi hade valpar nu, så det ska bli spännande att se om det blir något den här gången.

Nyheter 2013
Nyheter 2012
Nyheter 2011
Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005