Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri

2014-08-01
Idag på förmiddagen åkte Nisse, Q. The Black Halo, hem med sin nya familj, och på eftermiddagen var det dags för Rebel och Juni, Q. Center Of The Universe, att åka hem med Jenny, Palle och Nim. Därmed stänger vi valpdagboken för den här gången, och önskar valparna och deras nya familjer lycka till i framtiden! I fortsättningen kommer vi att följa dem på nyhetssidan.


Nisse flyttar till Sundsvall till Lars, Lotte (inte med på bilden) och deras dotter Lisa.


Juni flyttar med mamma Rebel till Jenny, Palle och Nim i Stockholm.

2014-07-30
Igår blev valparna åtta veckor, och idag var det dags för veterinärbesök med besiktning, vaccination och chipmärkning. Det avlöpte utan några större problem, och på eftermiddagen var det dags för den första valpen, Morriz, att flytta. De övriga två blir kvar till fredag.


Juni på väg ut ur hundgården, hon klättrar på nätet på grinden...


... och vips så är hon ute.


Brorsorna har inte kommit på tekniken, så de behöver lite hjälp för att ta sig ut.


Barnpoolen har varit väldigt populär i värmen. Att det finns badleksaker i gör inte saken sämre.


Morriz har snott en groda.


Väldigt rolig var den.


Det tyckte även övriga valpar. En lastbil blandades också i leken.


Flugjakt.


Morriz, Q. Memento Mori, flyttar hem till Pär och Sofia.

2014-07-26
Vilken värmebölja det varit! Valparna är ute hela dagarna, men det märks att de är påverkade av värmen. De är lugna på dagarna, men på kvällarna när det blivit svalare så tar det igen det med råge. Idag har de fått prova på att åka bil för första gången, tillsammans med mormor Holly. Det var lite pip i början, men annars så tog de det hela med ro.


Nån blir snart biten i svansen...


Valparna lyckades sno visselpipan efter maten. Den var väldigt rolig, de for runt med den allihop en bra stund


Full fart!


Rutchkanan är spännande att klättra i...


... men konstigt nog ganska hal.


Juni har hittat ett löv att tugga på.


Valparna och Nim samsas om leksakerna


Herren på täppan! Nisse har släpat upp en papplåda.

2014-07-22
Nu har det varit dåligt med uppdateringar ett tag. Valparna är sju veckor gamla nu och det är bara en vecka kvar tills de är redo att åka hem. Vi har börjat gå små promenader med dem runt åkern och i skogen, det är väldigt spännande med nya marker att utforska. På nätterna märks det tydligt att det är en liten kull, vid den här åldern brukar det alltid vara nån som drar igång de andra vid fyra-, fem-tiden och sen är det fullt ös, men de här valparna sover snällt till sju, halv åtta de flesta dagarna. I och med att de är så få och lätta att hålla reda på får de vara mycket lösa både i trädgården och inne och röja runt.

Imorse rymde tiken ur hundgården för första gången till brorsornas förtret, så nu får vi stänga även den övre grinden. Igår blev det ordentligt med ljduträning för valparna. De var ute när ett åskoväder drog in och det började ösa ner. Vi sprang ut och hämtade valparna som sen fick härja runt på altanen under plasttaket istället. Vare sig regnsmatter mot taket eller ordentliga åsksmällar bekom dem alls.

Här kommer ett gäng bilder från de senaste dagarna:


När det är varmt är det bra att dricka vatten. Det här är kanske inte det bekvämaste sättet dock...


Nim och valparna delar på hundkorgen.


Brottningsmatch innan sängåendet.


Inte helt nöjd med att vara själv i hundgården


Regnet öste ner som sagt, valparna räddas in under tak.


Förmodligen inte den lättaste platsen att ta sig upp för trappan på. Men han löste det och kom upp till sist.


Maya leker med valparna efter regnet.

2014-07-11
Valparna har nu blivit fem veckor gamla och är riktiga busfrön, det är ordentligt livat i valphagen när de röjer runt. De är ute mest hela dagarna och verkar trivas bra med det. De har en liten plaskpool som är populär både som badställe och vattenskål i värmen.


En av hanarna övar apportering av metallföremål efter maten.


Här var det livat! En valp har snott en fleecefilt och far i väg i full fart med de andra två efter.


Inte helt lätt att fota när det hänger en valp i kameraremmen.


Cementrören i hundgården funkar både som utkiksplatser och sovrör.

2014-07-05
Sommaren verkar ha kommit tillslut, och valparna har fått vara ute lite längre stunder de senaste dagarna. De har även fått hälsa på de andra hundarna och katterna med lite varierande reaktioner. Millie är skeptisk, Etta stormförtjust men alldeles för bufflig och mormor Holly är den perfekta lektanten. Bland katterna är Märtha och Vilya inte alls förtjusta, medans Nox tycker att de är ganska spännande.Bus i de stora hundarnas korg medans valphagen städas.


Nox på besök i valphagen.

2014-07-02
Idag var det utepremiär för valparna i det fina vädret. Spännande, och mycket att titta och lukta på, när de kom in igen somnade de och sov som små stockar. Förutom färskfoder äter de nu även uppblött torrfoder, och även det äts med stor glädje.


En av hanarna möblerar om i (den öppna) komposthagen.


Lite lek med mamma efter maten.


När man fotar vakna valpar blir resultatet allt som oftast såhär.

2014-06-28
Nu har vi lyft bort sidorna på valplådan och utökat valparnas utrymme lite grann. De är riktigt dukiga på att gå ut på tidningarna och göra ifrån sig, även om det såklart sker en hel del olyckor på filten fortfarande. Maten slinker ner med god aptit, det blir inte mycket kvar åt Rebel att städa upp efteråt.


Lite mer plats att springa runt på


2014-06-26
Registreringen av valparna är nu klar, de är döpta efter låtar av bandet Kamelot. Hanarna heter Memento Mori och The Black Halo, och tiken heter Center of the Universe.

Tre veckor gamla har valparna fått tänder, så nu börjar pirayastadiet. De leker mer och mer med varandra, och börjar bli sociala med oss med.

Idag blev det först avmaskning, och sedan fick de smaka på lite färskfoder. Väldigt mumsigt tyckte de, efter att tiken fått sin "köttbulle" och blivit nedsläppt igen gick hon fram till burken med mat och fortsatte äta.


Det var gott det här, jag tar lite mer!

2014-06-21
Det blir mer och mer fart på valparna. När de är vakna så går de runt i lådan, leker lite tafatt med varann, och skäller ibland. Den som skäller blir oftast så förskräckt över ljudet att hen tappar balansen och sätter sig på rumpan eller ramlar omkull. Rebel tillbringar längre tider utanför lådan. Hon börjar bli mer bekväm med att vi hanterar valparna, så länge de är kvar i lådan. Att ta bilder när de rör sig just nu är hopplöst, vi vill inte använda blixt eftersom ögonen är ganska känsliga när de nyligen öppnats, och det är rätt mörkt i lådan.

2014-06-17
Två veckor gamla och alla tre har nu öppnat ögonen. De börjar så smått utforska sin omgivning och varandra. Nu går det väldigt fort fram med utvecklingen, snart är det full fart i lådan.

2014-06-12
Nu är valparna nio dagar gamla, och väger över kilot allihop. De är otroligt tysta och lugna, det är sällan man hör något från valplådan över huvud taget. Idag står kloklippning på schemat, för att de inte ska riva Rebel när de diar.


En av grabbarna.


De växer fort som sagt, jämför med bilden nedan där de är nyfödda...

2014-06-07
Valparna växer och gör det småvalpar gör mest, äter och sover. Det märks att det är en liten kull, Rebel har massor med mjölk och valparna ökar i rasande fart. Tre dagar gamla väger de lika mycket som förra kullen gjorde vid en veckas ålder, riktiga dunderklumpar!


Tre små grisar.

2014-06-03
Efter en lång natt har valparna nu kommit. Den första kom igår vid sjutiden, en stor hane på 440 g. Efter det så stannade det av lite grann, Rebel hade lite värkar, men inga fler valpar kom. När inget hänt på fyra timmar så bestämde vi oss för att åka till Ultuna för att kolla att inget var fel. Hos veterinären konstaterades med röntgen att det var två valpar kvar, och efter lite hjälp med värkstimulerande så kom de sista två ut efter ett par timmar. Först en hane och sedan en tik, båda stora valpar på 450 och 420 g. En liten kull, men både Rebel och valparna mår bra.


En trött Rebel på Ultuna efter att sista valpen kommit ut.


Den förstfödde hanen.