Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
H-kullens valpdagbok
2004-01-13
Nu har även Hazel flyttat hem till sin nya familj i Stockholm, så nu är det bara Holly kvar. Inget mer kommer skrivas i dagboken, men info om hur det går för valparna kommer dyka upp bland nyheterna. Mer om Holly finns på hennes egen sida.

Vi vill passa på att önska alla valpköpare lycka till med era nya valpar!

Hazel flyttar till familjen Larsson/Edlund på Lidingö

2005-01-10
Lite bilder på valpköparna och från veterinärbesiktningen.

Humlan flyttar till Mattias i Uppsala.


Hella flyttar till Emma och Christopher i Uppsala.


Hunter (Hell) flyttar till Barbro i Stockholm.


Hera flyttar till Kristina och Bruno i Stockholm.


Veterinärbesiktning på köksbordet.


Hera, Hazel, Hella och Holly på promenad med Hanna på åkern.

2005-01-09
Nu har alla valpar utom Holly och Hazel åkt hem, och Fixa har åkt med Hanna upp till Åre. Efter att ha studerat Hazel och Holly lite närmare nu när de varit ensamma, har vi bestämt att det blir Holly som blir kvar i Hällby. Hazel flyttar hem till sin nya familj på i Lidingö på torsdag.
Nya bilder kommer senare under dagen eller imorgon.

2005-01-02
Pga datastrul så kan vi inte uppdatera sidan så mycket just nu. Valparna är nu åtta veckor och har börjat resa hem. Pga ett återbud så finns Holly, en svart tik, kvar. Hör av dig på telefon om du är intresserad. mer bilder kommer senare, när datorn funkar som den ska igen.

2004-12-28
Just nu är det mycket bus, både inomhus och ute i snön. Det var med skräckblandad förtjusning som de bekantade sig med de 5 cm snö vi fått. Men de insåg hur kul det var att busa runt i, fast lite kallt efter ett tag.

Vi har hittat en vedpinne som vi delar på med mormor


Hera vann kampen om pinnen.


Vi hälsar på grannen på vår promenad.


Hunter inspekterar och smakar på en gran, stickig.


Bus i snön Holly och Hella

2004-12-16
Valparna har hittat en ny favoritsovplats, och än så länge så får de plats allihop. De har också fått en ny matbar, så det är inte lika kaosartat vid måltiderna längre.

Bara Hera är vaken.


Översta raden från vänster: Hell, Humlan och Holly, nedersta: Hazel, Hella och Hera.

2004-12-13
I helgen har valparna fått vara utomhus för första gången. Det var spännande, men ganska kallt så det blev inte någon längre stund. Vi har också haft besök av Humlans och Hellas nya ägare.

Hazel på upptäcktsfärd utanför hagen.


Humlan möblerar om i mammas korg.


Bus i gräset. Hella och Humlan.


Hellas matte Emma och Humlans husse Mattias på besök.


Holly tycker det är mycket roligare utanför valphagen än i den.

2004-12-08
Nu är alla tikarna tingade, så det är bara den svarta hanen kvar att hitta ett nytt hem till. Annars växer och frodas valparna som de ska, äter, sover och leker mest hela dagarna.

Hellas favoritsovplats.


Görans sonson Felix var på besök i helgen. Mycket valplek blev det.


Nästan lite för mycket ibland ;)

2004-12-02
Det leks och busas mer och mer i valplådan. De har upptäckt att leksaker är roliga så nu busas det med allt ifrån strumpor till pappkartonger.

Full fart.


Strumptugg.

2004-11-29
Det har varit en händelserik helg för valparna. Vi har tagit bort väggarna från valplådan och gjort i ordning en större valphage så de får mer plats att röra sig på. Att gå på tidningar var lite halt och läskigt i början, men de vande sig snabbt. Sedan var det dags för att smaka på välling för första gången. Det var inte så lätt att veta hur man slickar i sig mat från en skål, men med lite hjälp och iblandad köttfärs så gick det bra till slut.
Vi har också haft besök av Hollys, Heras och Humblebees (Humlan) nya mattar och hussar. Hazel kommer att stanna hos Grete och Göran i Hällby.


Lek med mormor Cera.


Att leka kan vara ganska jobbigt.


Märta smyger på valparna...

2004-11-23
Alla valparna har nu öppnat ögonen, och de har börjat gå litegrann, om än ostadigt. Den svarta hanen har kommit på hur man skäller, även om han inte hör det själv än. Valparna har avmaskats, något som inte alls var populärt. Köttfärsen efteråt togs emot lite skeptiskt i början (tänk om det var mer maskmedel!), men sen gick den åt i en rasande fart.

Vi har också bestämt namn på valparna. Samtliga kommer få "efternamnet" Hunter, och förnamnen blir Holly, Hera, Hella, Hazel och Humblebee på tikarna, och Hell på hanen.

2004-11-18
Valparna har nu börjat öppna ögonen, även om de inte ser särskilt mycket än. De mår bra och växer som de ska.
Vi har ett par decimeter snö under veckan och hundarna helt galna i det. De far runt och leker, till och med Quinni springer runt som hon vore två år istället för tolv. Katten Märtha är inte lika förtjust, hon följer visserligen fortfarande med på hundpromenaderna, men inte lika glatt som vanligt.

Gammelmormor Quinni med barnbarn och barnbarnsbarn.

2004-11-14
Valparna fortsätter att tillbringa sina dagar med att äta och sova. De ökar stadigt i vikt och har snart dubblat sin födelsevikt. Fixa lämnar lådan ibland för att vara med oss, men så fort nån närmar sig valplådan är hon där för att se vad vi gör.

Valphög.


Matdags igen.


Sova kan man göra nästan var som helst.

2004-11-09
Valparna äter, sover och växer. Hanna skickade lite bilder hon tog när hon var hemma och hälsade på i helgen.

Nyfödda sötnosar.


En stolt mamma.

2004-11-06
Fixa valpade på morgonen den 6 november. Hon började flåsa och bädda på kvällen innan, och kl 08:50 kom den första valpen, en gul tik. Valpningen gick väldigt lätt, 2, 5 timmar senare var alla valpar ute. Det blev totalt sex stycken, fyra gula tikar, en svart tik och en svart hanhund.

Den första valpen, en gul tik


En ganska trött Fixa med alla sina barn.