Hem
Uppdaterat
Nyheter
Om oss
Hundarna
Valpar
Tidigare kullar
I minnet
Katterna
Kontakt
Länkar
Dummies &
visselpipsband
Fotogalleri
G-kullens valpdagbok
2003-10-18
Nu är det tyst och tomt i huset igen, alla valparna har åkt hem. Ginny, som kommer kallas för Aska, reste hem i fredags. Hon är den av valparna som flyttar längst bort, ända till Umeå.
Idag har Guinness, Harry, och Geisha flyttat till sina nya familjer. Det är lite sorgligt när de reser, men ändå ganska skönt att kunna återgå till det normala.
Lycka till med era nya familjemedlemmar!


Aska (Ginny) flyttade till familjen Ekenstedt/Andersson i Umeå.


Guinness, som ska heta Harry, har flyttat till familjen Alfvin i Trollhättan.


Geisha flyttar hem till Elsie-Marie Lindoff och Ariba i Saltsjöbaden.

2003-10-16
Valparna droppar av i lagom takt, idag är det tre kvar, Guinness, Geisha och Ginny. Grappa, som kommer heta Leia, flyttade idag.


Leia (Grappa) har flyttat till familjen Andersson i Linköping.


Nu när det inte är så många kvar kan man få sova en stund i mammas korg. Geisha, Guinness, en trött Grappa och Ginny.

2003-10-15
Idag flyttade Gry hemifrån. Resten av valparna har fått springa runt och utforska nedervåningen lite grann.


Gry flyttar till familjen Hjelm på Ingarö.


Quinni har fått en alien och en Grappa i sin korg ;)

2003-10-14
Idag har varit en hektisk dag, med veterinärbesiktning på förmiddagen och hemgång för två valpar på eftermiddagen. Besiktningen gick utan problem och även chipmärkningen.
Sedan åkte först Glimma och sedan Gnista till sina nya hem, så nu är det bara fem valpar kvar.


Glimma ska flytta till Örebro, till familjen Persson/Skoog.


Gnista flyttar till familjen Jans på Värmdö.


Hallå där, vi vill också flytta hemifrån!


Sötnos.

2003-10-11
Nu är det snart dax för valparna att åka hem. Veterinärbesiktning, vaccinering och idmärkning på tisdag och samma dag åker de två första valparna hem.


Lek med storasyster Fixa i trädgården.

2003-10-06
Nu är alla valparna tingade och kommer flytta till sina nya hem under nästa vecka.


Matrad i trädgården.

2003-09-30
Här är lite bilder ifrån senaste veckan.


Är det mat nu?


Full fart i valphagen.


Blomkrukor i plast är utmärkta leksaker.


Ibland går lekarna vilt till.

2003-09-28
Vi har haft fullt upp med att träffa valpköpare den senaste tiden, så det har blivit lite dåligt med uppdateringar av hemsidan. Valparna är nu snart sex veckor och väldigt busiga. De är ute en stund varje dag när det är vettigt väder. Fixa och Quinni är med och leker med dem en hel del nu.
Jag kommer lägga upp lite fler bilder i början på veckan.

2003-09-15
Igår var valparna utomhus för första gången. Det var soligt och varmt och de verkade trivas i gräset.


Cera och valparna i valphagen.

2003-09-11
Nu börjar det bli dax att ta på sig skor med stålhättor innan man kliver in till valparna, de har nämligen börjat få tänder. Vi har också börjat ge dem välling blandat med köttfärs att äta. De blir mer och mer aktiva och leker med oss och varandra.


Cera och valparna.


Matdax

2003-09-07
Vi har nu flyttat ut valparna i verandan, så de får lite mer plats att röra sig på. De har upptäckt varann och börjar leka så smått. Igår fick de köttfärs att äta för första gången, det uppskattades verkligen och tog slut i en rasande fart.


Guinness och mormor Quinni

2003-09-02
Idag hörde vi några riktiga skall för första gången, även om de inte själva hör att de låter. Valparna tränar friskt på att gå runt i valplådan och blir stadigare och stadigare på benen.

2003-09-01
Alla valparna har nu öppnat ögonen. Vi har också bestämt vad de ska heta, den gula hanen kommer heta Guinness, den gula tiken Grappa och de svarta tikarna Gry, Geisha, Glimma, Ginny och Gnista.
De har också börjat gå lite grann, om än väldigt ostadigt. Det blir ett par steg innan de tappar balansen och kravlar resten av vägen.


Lillla Gry med nyöppnade ögon

2003-08-28
Valparna äter sover och växer. De har nu dubblat sin vikt allihop och två svarta tikar har fått ögon.


Så här stora (eller små) är vi nu.

2003-08-24
Igår fick vi tyvärr ta bort den lilla svarta hanen. Han hade sår på bakbenen som blev infekterade och inte blev bättre med rengöring och antibiotika. Han ökade inte heller i vikt, så vi tog beslutet att låta honom somna in istället.
Lilltjejen däremot behövde vi bara stödmata ett par gånger, nu växer hon ordentligt som de andra.

   
Man kan sova på många sätt.

2003-08-22
Det är lungt i valplådan nu, det enda de gör är att äta och sova. Cera har haft lite dåligt med mjölk nu i början så vi har fått stödmata de två minsta valparna för att de ska komma igång med viktökningen. Cera får extra mycket mat och mjölken börjar rinna till bättre.

2003-08-19
Klockan 23:30 den 18:e kommer den första valpen, en svart hanhund. Han kommer med bakbenen först och tar god tid på sig att komma ut. Pga det är han lite svag i början, men kommer snart igång. En dryg timme senare kommer en liten svart tik. Efter den händer inte mycket, Cera har svaga värkar med långt emellan och efter kontakt med Bagarmossens Djursjukhus stoppar vi in henne och valparna i bilen när det gått två timmar sen den senaste valpen kom. Vi hinner ungefär halvvägs dit när valp nummer tre, en svart tik, föds i bilen. Vi åker ändå till Bagarmossen och pratar med en veterinär men kommer fram till att vi ska åka hem igen. Nummer fyra, en svart tik till, kommer strax efter att vi kommit hem, och sen pluppade resten ut med jämna mellanrum. Den sista vid fem i sju på morgonen.
Resultatet blev fem svarta tikar, en gul tik, en svart och en gul hane. Alla valpar är pigga och friska och verkar må bra.

2003-08-18
Cera är rastlös och har svårt att hitta ett bekvämt sätt att ligga på. Valparna sparkar mycket och det är varmt. Hon håller på att gräva sig ett bo mellan trappan och häcken. Hålet är nu ca en halvmeter djupt och hon växlar mellan att gräva intensivt och ligga i hålet och vila sig.